Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Ποδοχώρι για τις αγροτικές αποζημιώσεις. Ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας κ. Χρήστος Γάκης σημείωσε ότι πρέπει άμεσα να αποζημιωθούν οι αγρότες από τις ζημίες των πρόσφατων χαλαζοπτώσεων.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «έγινε μια συγκέντρωση από τον αγροτικό σύλλογο της περιοχής, παρουσία και των αγροτών που έχουν πληγεί από τη χαλαζόπτωση του Ιουνίου, σχετικά με τις εξελίξεις των αποζημιώσεων. Ήταν παρόντες και οι βουλευτές προκειμένου να ενημερώσουν για τις εξελίξεις, διότι όταν γίνει η συγκέντρωση στο Δήμο Παγγαίου από το Κλιμάκιο της κυβέρνησης δόθηκαν κάποιες υποσχέσεις για γρήγορη αποζημίωση.

Οι δεσμεύσεις που δόθηκαν την Κυριακή ήταν ότι το αργότερο μέχρι τις αρχές Οκτώβρη θα δοθεί μια προκαταβολή στους αγρότες για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα διαβίωσής τους. Προσωπικά μου έχουν πει άνθρωποι από την περιοχή και τη δημοτική ενότητα Πιερέων κι Ορφανού ότι υπάρχουν πλέον αγρότες που πουλάνε τα χωράφια τους για να ζήσουν. Η κατάσταση, δηλαδή, είναι δραματική και πρέπει να δοθεί άμεσα μια λύση και να βρεθούν χρήματα για να μπορέσουν να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Μπαίνουμε στο χειμώνα, θα χρειαστούν χρήματα για θέρμανση και δεν μπορούν να περιμένουν τις χρονοβόρες διαδικασίες, βάση των οποίων θα αποζημιωθούν την ερχόμενη άνοιξη.

Η δέσμευση είναι ότι θα δοθεί το 60% της αποζημίωσης ως προκαταβολή μέχρι τις αρχές Οκτώβρη και το υπόλοιπο ποσό θα καταβληθεί μέχρι τέλη Δεκεμβρίου».

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Και πρόσθεσε ότι «Εμείς από τη μεριά μας σαν Περιφέρεια οτιδήποτε διαδικαστικό μπορεί να γίνει από τις δικές μας υπηρεσίες για να διευκολύνουμε και τα υπουργεία και να κερδίσουμε χρόνο, θα αναλάβουμε ως Περιφέρεια για να το διεκπεραιώσουμε. Ήδη ο Περιφερειάρχης είχε επαφή με τους αρμόδιους γενικούς διευθυντές για να δούμε κι εμείς πώς μπορούμε να βοηθήσουμε γραφειοκρατικά και ο δήμαρχος Παγγαίου πρότεινε να γίνει άμεσα μία επιτροπή με τους αυτοδιοικητικούς και τους βουλευτές ώστε να γίνει συνάντηση στο υπουργείο προκειμένου να γίνει μια ρητή δέσμευση για το πότε θα καταβληθούν οι προκαταβολές. Πρέπει να γνωρίζουν οι αγρότες τις ημερομηνίες για να δουν πότε μπορούν να πληρώσουν τους προμηθευτές τους, διαφορετικά κινδυνεύουν και από δικαστικές διαδικασίες».

Η ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ

Τέλος, για την ασφαλτόστρωση στην οδό Κολοκοτρώνη είπε ότι «έχει προχωρήσει και σχεδόν ολοκληρώθηκε. Έμεινε ένα κομμάτι γύρω στα 20-30 μέτρα και θα ολοκληρωθεί σήμερα (σ.σ. χθες).Υπό την πίεση τη δική μας στις εταιρίες που κατασκευάζουν το δίκτυο φυσικού αερίου ότι αν δεν ξεκινούσαν τη Δευτέρα το έργο θα κινούμασταν δικαστικά με ποινικές ρήτρες, το έργο ξεκίνησε και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη (σ.σ. αύριο)».

Προηγούμενο άρθρο“Ελπίζουμε ο χειμώνας που έρχεται να είναι κανονικός” δηλώνει ο Πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας Κώστας Πανταζής
Επόμενο άρθροΟλοκληρώνονται οι εργασίες της ΔΕΥΑΚ στην Οδό Αβέρωφ