Χαμηλές ήταν οι «πτήσεις» στις Λαϊκές Αγορές της Καβάλας από πλευράς εμπορικής κίνησης το καλοκαίρι. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Μικροπωλητών κ. Σωτήρη Ιωαννίδη η κίνηση δεν ήταν η αναμενόμενη. «Σε σχέση με τις περσινές αποδόσεις στους τζίρους μας αλλά και τις ανταποκρίσεις τουριστών στην πόλη μας, αυτό που είδαμε το καλοκαίρι ήταν ένα 20ήμερο μέσα στον Αύγουστο στο οποίο δουλέψαμε παραπάνω και τίποτα περισσότερο. Αυτή την στιγμή περνάμε μια μεταβατική περίοδο, έχουμε μπει στον Σεπτέμβριο, έναν μήνα ο οποίος τουλάχιστον για το βιομηχανικό κομμάτι σε ότι αφορά τις εποχές κάνει τον κόσμο να μην ψωνίζει ακόμα χειμωνιάτικα αλλά ούτε και καλοκαιρινά. Αναμένουμε λοιπόν να δροσίσει λίγο ο καιρός, να ξεκινήσουν και τα σχολεία ώστε να αρχίσουν οι γονείς να αγοράζουν τα φθινοπωρινά και χειμωνιάτικα ρούχα για τα παιδιά τους» όπως δήλωσε.
ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ
Αυτό το διάστημα σύμφωνα με τον κ. Ιωαννίδη, αρκετοί επαγγελματίες κλείνουν τις επιχειρήσεις τους για ένα μικρό χρονικό διάστημα, γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει κίνηση. «Δεν θα έλεγα λοιπόν ότι αυτό το καλοκαίρι ήταν το καλύτερο κι έτσι θα περιμένουμε να αλλάξει ο καιρός ώστε να δει ο κόσμος τι του λείπει από την γκαρνταρόμπα του και να έρθει να κάνει τις αγορές τους. Δυστυχώς δεν γνωρίζω πως θα πάνε τα πράγματα και αν θα συνεχιστεί και τον χειμώνα η κατάσταση αυτή με τα καύσιμα και την ενεργειακή κρίση, διότι όταν ξεκινήσουν τα κρύα και χρειαστεί ο κόσμος πετρέλαιο ώστε να ζεσταθεί, αντιλαμβάνεται κανείς ότι ένα μεγάλο ποσοστό του προϋπολογισμού του θα φεύγει εκεί. Σε κάθε περίπτωση ευελπιστούμε να πάνε καλά τα πράγματα ώστε να μπορέσει ο κόσμος να ανταπεξέλθει στα οικογενειακά βάρη και να μείνει και ο οβολός για την αγορά. Είναι πράγματα τα οποία ζούμε κάθε χρόνο και από την πλευρά μας θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας ώστε να παραμείνουμε ακέραιοι και να συνεχίσουμε ως λαϊκή αγορά να πουλάμε φθηνά και ποιοτικά προϊόντα» όπως ανέφερε.
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Κλείνοντας ο κ. Ιωαννίδης έκανε λόγο για την αγοραστική δύναμη των τουριστών τονίζοντας πως «ο τουρισμός που έχουμε στην πόλη μας δεν είναι και ο καλύτερος υπό την έννοια του αγοραστικού ενδιαφέροντος. Για να μην είμαστε και φιλοτομαριστές όμως, με το που εισέλθουν στην πόλη μας, ένα μπουκαλάκι νερό να πάρουν, αυτό είναι για εμάς κέρδος. Το θέμα είναι ότι από τους 100 επισκέπτες να ψωνίσουν οι 5 είναι για εμάς πάλι κέρδος. Αυτούς έχουμε, με αυτούς πορευόμαστε και συνεχίζουμε, δεν μπορούμε να αλλάξουμε κάτι» .





