Οι εκλογολόγοι του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν πως όσο πιό αργά γίνουν οι εκλογές, τόσο περισσότερες και οι πιθανότητες να ανατρέψουν τις δημοσκοπήσεις.

Οι δημοσκοπήσεις που βλέπουν το τελευταίο διάστημα το φως της δημοσιότητας έρχονται απλώς να επιβεβαιώσουν -άλλες σε μεγαλύτερο και άλλες σε μικρότερο βαθμό –αυτό που γνωρίζουν πολύ καλά στο Μέγαρο Μαξίμου. Ότι ο χρόνος των εκλογών αλλά και το εκλογικό αποτέλεσμα είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την αλλαγή του κλίματος στην βόρεια Ελλάδακαθώς η συμφωνία των Πρεσπών έχει δημιουργήσει ένα ιδιαίτερα εχθρικό περιβάλλον για το κυβερνών κόμμα.

Στην Κουμουνδούρου θεωρούν πάντως ότι ο χρόνος και…. ο Αλέξης Τσίπρας μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην αλλαγή του κλίματος στην Βόρεια Ελλάδα παρά το γεγονός ότι «η ΝΔ αλλά και όλα τα άλλα κόμματα που κινούνται δεξιότερα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκμεταλλεύονται το κλίμα και πυροδοτούν την κατάσταση εις βάρος της κυβέρνησης.» Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται στελέχη της Κουμουνδούρου που έχουν απόλυτη εικόνα του τι συμβαίνει στην Βόρεια Ελλάδα και τα οποία έχουν στα χέρια τους και τις πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις.

Οι αναλυτές του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται μάλιστα με συγκρατημένη αισιοδοξία καθώς όπως λένε τα θετικά μέτρα της κυβέρνησης έχουν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς με αποτέλεσμα να κλείνει η ψαλίδα με την ΝΔ.
Γι αυτό άλλωστε πολλά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος άλλα και της κυβέρνησης ισχυρίζονται ότι το φθινόπωρο θα ήταν η καλύτερη περίοδος για να στηθούν οι κάλπες για τις εθνικές εκλογές καθώς εκτός των άλλων θα έχουμε απομακρυνθεί από την συμφωνία των Πρεσπών.

Μάλιστα υποστηρίζουν ότι ως απορία των θετικών κινήσεων της κυβέρνησης είναι και το γεγονός ότι η συσπείρωση ανέβηκε στο 55% ενώ όλους τους προηγούμενους μήνες ήταν σταθερά γύρω στο 45%. Ιδιαίτερη σημασία έχει όμως για τους εκλογολόγους του ΣΥΡΙΖΑ η αδιευκρίνιστη ψήφος καθώς εξακολουθεί να φτάνει στο 28% ενώ το 1/3 αυτού του ποσοστού είχε ψηφίσει τον Αλέξη Τσίπρα στις εκλογές του 2015.

Με βάση λοιπόν αυτά τα νούμερα οι ίδιοι άνθρωποι λένε ότι την ημέρα των εκλογών θα μπορούσαν να κερδίσουν περίπου 9 μονάδες από αυτό το ποσοστό.
Η αποχή και οι αναποφάσιστοι είναι επίσης ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο για τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος καθώς θεωρούν ότι τόσο με τα θετικά μέτρα όσο και με το άνοιγμα στην κεντροαριστερά μπορούν να αλλάξουν το περιβάλλον προς το θετικότερο. Επισημαίνουν μάλιστα πως οι μετρήσεις δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χάνει από τα κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, αντίθετα με την ΝΔ που εμφανίζεται να έχει απώλειες από τα άλλα μικρότερα κόμματα που επενδύουν στο Μακεδονικό.

ΟΙ αναλυτές του ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν μάλιστα ότι στην τελική ευθεία η πόλωση θα είναι τόσο μεγάλη που θα εξαφανίσει τα μικρότερα κόμματα ενώ θα συρρικνώσει τα μεσαία. Εάν μάλιστα προχωρήσει η συνεργασία με τις δυνάμεις που κινούνται στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο τότε λένε τα στελέχη της Κουμουνδούρου όλα είναι πιθανά. Προς την κατεύθυνση αυτή θα είναι τα κείμενο κάλεσμα που αναμένεται να βγει στην ΚΕ και το οποίο θα απευθύνεται προς όλες «τις δυνάμεις και τις προσωπικότητες του κεντροαριστερού χώρου για μια προεκλογική συνεργασία απέναντι στο μαύρο μέτωπο της δεξιάς.»

Το αμέσως επόμενο διάστημα μάλιστα αναμένεται να συγκροτηθεί και μια επιτροπή η οποία θα ασχοληθεί με το ψηφοδέλτιο της ευρωβουλής ώστε στις 15 Μαρτίου να είναι έτοιμο για να ανακοινωθεί.

Πηγή:newsit.gr

Προηγούμενο άρθροΗ Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης φτωχότερη Περιφέρεια της χώρας
Επόμενο άρθροΔιορία 40 ημερών για τακτοποίηση αυθαιρέτων με έκπτωση – Έρχονται πρόστιμα και κατεδαφίσεις