Επί 7 μήνες δεν δίνονται εξετάσεις για τους υποψηφίους οδηγούς στην Καβάλα. Ο πρόεδρος των Σχολών Οδήγησης κ. Ανδρέας Κορδύλης δήλωσε πως ο κλάδος τους οδηγείται στην εξαθλίωση.

Συγκεκριμένα είπε ότι «συνεχίζουμε να χτυπάμε τις πόρτες όλων. Δεν υπάρχει καμία εξέλιξη. Υπάρχει ένας Νόμος που δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Βρισκόμαστε σε απελπιστική κατάσταση σαν κλάδος. Οι περισσότεροι συνάδελφοι έχουμε χρέη στον ΕΦΚΑ, τα ενοίκιά μας και άλλες πάγιες υποχρεώσεις. Δεν φαίνεται να εξελίσσεται κάτι θετικό. Ο υπουργός είναι ανένδοτος και δεν ξέρω τι θα γίνει. Προσωπικά είμαι απαισιόδοξος και θεωρώ ότι θα αλλάξει κάτι μετά τις εθνικές εκλογές.

Εδώ και 8 μήνες περίπου δεν γίνονται εξετάσεις για υποψήφιους οδηγούς, με μία μικρή παρένθεση μιας εβδομάδας πριν ένα δίμηνο περίπου. Γίνονται μόνο εξετάσεις των ηλικιωμένων, 74 ετών και άνω, για την ανανέωση του διπλώματός τους που κι αυτό είναι θέμα προς συζήτηση διότι υποτίθεται ότι όλος ο ντόρος γίνεται για να μην υπάρχουν ύποπτες καταστάσεις στην έκδοση διπλωμάτων. Έτσι ξεκίνησε αυτός ο νόμος. Αυτήν τη στιγμή δίνουν εξετάσεις οι άνω των 74 ετών στο όχημά τους, με έναν εξεταστή μέσα στο αυτοκίνητο. Οπότε εκεί κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να γίνεται. Είναι λίγο τρελό. Εμάς μας λένε ότι για να υπάρχει αντικειμενική εξέταση χωρίς άλλα, θα βάλουμε κάμερες, θα βγούμε από τα αυτοκίνητα κλπ, και ταυτόχρονα ξεκινάει αυτό το σύστημα. Όλο είναι τρελό το σχέδιó».

ΨΑΧΝΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ

Πρόσθεσε δε πως «Ψαχνόμαστε ήδη για άλλα επαγγέλματα. Προσωπικά κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν έχω σκοπό να μείνω στον κλάδο. Αν εφαρμοστεί αυτός ο νόμος, δεν γίνεται αν παραχωρώ τη δική μου περιουσία σε έναν υποψήφιο μαθητή χωρίς να βρίσκομαι μέσα αλλά να έχω εγώ την ποινική ευθύνη αν συμβεί κάτι. Θεωρώ το πιο σωστό να έπαιρνε η Περιφέρεια οχήματα και να γινόντουσαν με αυτά οι εξετάσεις, ώστε το δικό μας έργο να τελείωνε στην εκπαίδευση και μετά σας κάνουν ό,τι καταλαβαίνουν».

Εφημερίδα Καβάλα

Προηγούμενο άρθροΌλα έτοιμα για την σημερινή Λευκή Νύχτα στην Καβάλα
Επόμενο άρθροΤο αλυσοδεμένο σκύλι στη Θράκη που προκάλεσε θλίψη σε μικρούς και μεγάλους – Το ζώο μόνο και αβοήθητο