Το Ίδρυμα Χρονίων Παθήσεων στην Ελευθερούπολη επισκέφθηκαν οι Γιατροί του Κόσμου πραγματοποιώντας προληπτικές εξετάσεις. Η Εκπρόσωπος των Γιατρών Κόσμου στην Καβάλα κ. Άννα Γιοβανιού σημείωσε πως το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουν και σε εμβολιασμούς παιδιών.

Όπως τόνισε αρχικά «Καταρχάς πρέπει να σημειώσουμε ότι επισκεφθήκαμε το Ίδρυμα Χρονίων Παθήσεων στην Ελευθερούπολη. Είχαμε πραγματοποιήσει μια επίσκεψη τον Ιούνιο, είχαμε δει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά, μια ειδική ομάδα παιδιών που θέλει ειδική μεταχείριση. Γι αυτό και πήγαμε στον χώρο τους, με ειδικό βαλιτσάκι, για να κάνουμε ορθοδοντικές παρεμβάσεις πάντοτε βέβαια με την άδεια του Οδοντιατρικού Συλλόγου Καβάλας, ενώ έγιναν πράξεις όπως απονευρώσεις και συνεχίζουμε και τις επόμενες εβδομάδες μια και είδαμε ότι τα προβλήματα είναι αρκετά οπότε λογικά θα καλύψουμε όλο το μήνα με δράσεις».

 ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ

Οι Γιατροί του Κόσμου θα κάνουν και πάλι εμβολιασμούς, με την κ. Γιοβανιού να αναφέρει ότι «Αναφορικά με τους εμβολιασμούς τώρα, αφορούν στο Χρυσοχώρι και στις Πηγές. Απευθυνθήκαμε επίσης και στις Σέρρες γιατί μας κάλεσαν και εκεί, αλλά επειδή τα παιδιά είναι πολλά, είναι  πολύ δύσκολα να επέμβουμε. Είναι μεγάλος ο αριθμός εμβολίων που απαιτούνται  που δεν μπορεί να καλυφθεί. Όπως καταλαβαίνετε και εμείς περιμένουμε από δωρεά για να συγκεντρώσουμε αυτά τα χρήματα και όπως είπαμε, τα εμβόλια κυμαίνονται από 15 ευρώ το φθηνότερο, έως 70 ευρώ. Οπότε για να μαζέψουμε αυτόν τον αριθμό πρέπει να περάσει καιρός.

 Θα συνεχίσουμε και στο Ειδικό Εργαστήρι στην Κ. Καρβάλη με ειδικό οδοντίατρο και φυσικά μόλις πάρουμε την άδεια θα συνεχίσουμε επισκέψεις στα σχολεία για δωρεάν διανομή οδοντόβουρτσας και οδοντόπαστας και προληπτικό έλεγχο. Μέσα στο Νοέμβριο περιμένουμε να ανεβεί και Κινητή Ιατρική Μονάδα από Αθήνα για δωρεάν τεστ Παπ. Με τα αποτελέσματα των εξετάσεων να πηγαίνουν στο σπίτι τους και για οφθαλμίατρο. Πότε θα έρθει δεν ξέρουμε οπότε θα ανακοινώσουμε τις δράσεις μας. Όσο μπορούμε προσφέρουμε».

Προηγούμενο άρθροΑλλάζει ο αντικαπνιστικός νόμος, ελπίζουν για το καλύτερο στην Διεύθυνση Υγείας Καβάλας
Επόμενο άρθροΚινηματογραφική καταδίωξη βαν με παράνομους μετανάστες απο την Καβάλα μέχρι την Θεσσαλονίκη