Συνεργασία του Δήμου Καβάλας με τους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς της Καβάλας, για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακών προβλημάτων στο κέντρο της πόλης, κατά την περίοδο της εκτέλεσης τεχνικών εργασιών από ιδιωτικές εταιρείες και δημοτικές υπηρεσίες.

Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Δημοτικής Αστυνομίας, Απόστολος Μουμτσάκης, πλαισιωμένος από τον Πρόεδρο του Σωματείου Ιδιοκτητών ΤΑΧΙ Νομού Καβάλας, Χρήστο Ιωαννίδη και τους Προέδρους του Υπεραστικού και του Αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας, Θόδωρο Χαλεπιάδη και Κώστα Πανταζή αντίστοιχα, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη 5 Απριλίου 2022, με θέμα την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος στο κέντρο της πόλης, κατά την εκτέλεση εργασιών από διάφορους φορείς το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ο κ. Μουμτσάκης επισήμανε πως “στόχος της σημερινής συνέντευξης είναι αφενός μεν να περάσει το μήνυμα της χρήσης των μέσων μαζικής ενημέρωσης της πόλης μας σε μεγαλύτερο βαθμό και αφετέρου να ενημερώσει τους πολίτες για τον συντονισμό των ενεργειών στις οποίες προχώρησε ο Δήμος Καβάλας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που θα προκύψουν από τις εργασίες ανάπλασης της πλατείας Καπνεργάτη και των παρεμβάσεων του ΔΕΔΔΗΕ, της ΔΕΥΑΚ και της εταιρίας φυσικού αερίου”.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Μουμτσάκης “το έργο της ανάπλασης της πλατείας Καπνεργάτη θα ολοκληρωθεί σε πέντε διαφορετικές φάσεις, ξεκινώντας από την αρχή της οδού Κασσάνδρου. Ταυτόχρονα, η κάθοδος των αυτοκινήτων που έρχονται από την οδό Ομονοίας θα γίνεται μέσω της οδού Δαμιανού. Σταδιακά, λοιπόν, και σε μικρά τμήματα έτσι ώστε να μην δημιουργούμε μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα. Υπάρχει ήδη συνεννόηση με την ΔΕΔΔΗΕ και τη ΔΕΥΑΚ και του εργολάβου φυσικού αερίου να γίνονται εργασίες στο ίδιο ανοιχτό κομμάτι του δρόμου και να μην προχωράμε στην επόμενη φάση αν δεν έχει ολοκληρωθεί η προηγούμενη” σημείωσε ο Αντιδημάρχος Παιδείας και Πολιτισμού, και πρόσθεσε “θα υπάρχει ενημέρωση των γειτονικών καταστημάτων για τις ώρες που θα μπορούν να τροφοδοτούν τα καταστήματα τους και τοποθέτηση κορδέλας τρεις μέρες πριν.

Η δημοτική αστυνομία θα είναι παρούσα με επιπλέον σήμανση και συνεχή αστυνόμευση στην περιοχή που θα γίνονται τα έργα, ενώ θα πραγματοποιηθούν και στοχευόμενες δράσεις, πάντα σε συνεργασία με την τροχαία, για τον έλεγχο και περιορισμό των παράνομων σταθμεύσεων.

Τέλος, έργα πού θα απαιτούν μεγαλύτερες κυκλοφοριακές αλλαγές θα πραγματοποιούνται Κυριακές”.

Οι εκπρόσωποι των μέσων μαζικής μεταφοράς τόνισαν ότι προσπαθούν να συμβάλουν με κάθε τρόπο στην επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος που υπάρχει στα κεντρικά σημεία της πόλης, μέσα από την αγαστή συνεργασία που έχουν αναπτύξει με τον Δήμο Καβάλας, καθώς και με τη διατήρηση των τιμών των εισιτηρίων στα σημερινά επίπεδα, προκειμένου να καταστεί πιο προσιτή η μετακίνηση τους με τα λεωφορεία και τα ΤΑΧΙ.

Προηγούμενο άρθροΒαίνει επιτυχώς προς ολοκλήρωση η δράση ΑΜΘ «Ενίσχυση επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας COVID-19»
Επόμενο άρθροΕμβολιασμός: 7 Απριλίου «ανοίγουν» τα ραντεβού της 4ης δόσης για τους άνω των 80 ετών