O Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος συναντήθηκε σήμερα Δευτέρα 3 Απριλίου 2023, με τον Γερουσιαστή κ. Ρικ Σκωτ (Rick Scott), μέλος της Επιτροπής Αμυντικών Υποθέσεων της Γερουσίας, που επισκέπτεται την Ελλάδα. Τον Γερουσιαστή συνόδευε η Επιτετραμμένη της Πρεσβείας των ΗΠΑ κ. Μαρία Όλσον (Maria Olson).

Κατά τη συνάντηση αναδείχθηκε η σημασία της στρατηγικής αμυντικής εταιρικής σχέσης Ελλάδος – ΗΠΑ, και της αναβαθμισμένης, με την προσθήκη νέων τοποθεσιών, Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ (MDCA) για την Άμυνα και Ασφάλεια των δύο χωρών και την προώθηση της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Στο πλαίσιο αυτό τονίστηκε η προτεραιότητα της συνεχούς αναβάθμισης των μεταφορικών και ενεργειακών υποδομών στον Λιμένα της Αλεξανδρούπολης, ώστε διευκολυνθεί η παροχή, μέσω αυτού, υποστήριξης για την άμυνα της Ουκρανίας.

Υπογραμμίστηκε, επίσης, η ανάγκη συνεχούς στήριξης της Ουκρανίας, προκειμένου ενισχυθούν οι αμυντικές δυνατότητές της για τη προάσπιση της κυριαρχίας και εδαφικής της ακεραιότητας.

Προηγούμενο άρθροΣοβαρό τροχαίο σημειώθηκε στο ύψος του πάρκινγκ του «Μπάτη»
Επόμενο άρθροΆγρια κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για το νερό