Κατόπιν σημερινής συνάντησης του Δημάρχου Θάσου κ. Ελευθέριου Κυριακίδη και του Δασάρχη Θάσου κ. Γεώργιου Ράνη, σχετικά με τη δυνατότητα καυσοξύλευσης και υλοτομίας για την κάλυψη των ατομικών αναγκών μονίμων κατοίκων της Θάσου σε καυσόξυλα, ενόψει και της επερχόμενης χειμερινής περιόδου, ενημερώνουμε τους μόνιμούς κατοίκους της Θάσου ότι ισχύει και την φετινή φθινοπωρινή περίοδο ότι ίσχυε και το Φθινόπωρο του 2021.
Ειδικότερα:
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ
Να απολαμβάνονται ατελώς τα καυσόξυλα και καύσιμη ύλη (θάμνοι) που είναι αναγκαία και προορίζονται µόνο για οικιακή χρήση, ως εξής:

  1. Με τη συλλογή για ατομικές ανάγκες των κατοίκων του Δήμου Θάσου, από 1ης Σεπτεμβρίου έως 30ης Νοεμβρίου 2022 µόνο κατακείμενων (πεσμένων στο έδαφος) ξερών δένδρων, από επιφάνειες οι οποίες βρίσκονται στα διοικητικά όρια της Κοινότητας της μόνιμης κατοικίας του συλλέκτη. Τα καυσόξυλα θα συλλέγονται από κατακείμενα άτομα, τα οποία δεν μπορούν να αποδώσουν τεχνική ξυλεία.
  2. Με την υλοτομία χλωρών ιστάμενων δένδρων των ειδών Πουρναριού, Αριάς, Κουμαριάς, Γλυστροκουμαριάς και Σχίνου, από 1ης Σεπτεμβρίου έως 30ης Νοεμβρίου 2022, από επιφάνειες οι οποίες βρίσκονται στα διοικητικά όρια της Κοινότητα της μόνιμης κατοικίας του συλλέκτη, µε στηθαία διάμετρο έως 15 εκατοστών, χωρίς να δημιουργούνται κενά στη βλάστηση μεγαλύτερα των 10 τ.µ., απαγορευμένης της αποψιλωτικής υλοτομίας.
  3. Η ποσότητα που επιτρέπεται ανά οικογένεια κάθε χρόνο για οικιακή χρήση, ορίζεται σε πέντε (5) τόνους. Η μεταφορά τους θα γίνεται µε οιοδήποτε νόμιμο µέσο εντός της περιφέρειας του Δασαρχείου Θάσου, απαγορευμένης της μεταφοράς τους εκτός του νησιού.
    Επισημαίνεται ότι τα ανωτέρω δεν ισχύουν για την καμένη έκταση από την πυρκαγιά του Αυγούστου 2022 στην Κοινότητα Ποταμιάς Θάσου για την οποία αναμένεται η έκδοση αποφάσεως έκτακτης κάρπωσης.
Προηγούμενο άρθροΕπιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των δέκα αδικοχαμένων δασοκομάντος
Επόμενο άρθροΕπιστολή Αλέξη Πολίτη στην Εγνατία Οδό για την λειτουργία των πλευρικών διοδίων