Περίπου μία ώρα διήρκησε η συνάντηση ενημερωτικού χαρακτήρα που είχε το μεσημέρι της Πέμπτης 14 Απριλίου 2022 ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, με τον Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικών Υποθέσεων ΑΜΘ, Αριστείδη Μωυσιάδη και τον Δημήτρη Θεοδωρίδη, Ειδικό Σύμβουλο σε θέματα δημόσιας υγείας του Περιφερειάρχη ΑΜΘ, Χρήστου Μέτιου.

Στη εν λόγω συνάντηση πήραν επίσης μέρος ο Αντιδημάρχος Αλληλεγγύης και Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Καβάλας, Λεωνίδα Παππά και της εκπροσώπου του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Καβάλας, Μαρίας Στεργίδου.

Ο κ. Μωυσιάδης σημείωσε πως οι επαφές που έχουν το τελευταίο χρονικό διάστημα με τους εκπροσώπους του α’ βαθμού της τοπικής αυτοδιοίκησης, έχουν ως βασικό στόχο την ανταλλαγή απόψεων για την καλύτερη δυνατή λειτουργία των κοινωνικών δομών και των υπηρεσιών που διαθέτουν οι δήμοι σε όλη την περιφέρεια ΑΜΘ, καθώς και την παροχή συγκεκριμένων πληροφοριών προς τους αρμόδιους αντιδημάρχους για την απορρόφηση οικονομικών πόρων από το ΕΣΠΑ της περιόδου 2023 – 2027 και το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο κ. Θεοδωρίδης υπογράμμισε πως είναι αδήριτη πλέον η ανάγκη για τη δημιουργία ενός δικτύου κέντρων ημέρας με σύγχρονες δομές, οι οποίες θα απευθύνονται στους συνανθρώπους μας που πάσχουν από άνοια ή από καρκίνο και τόνισε με έμφαση ότι αυτό το δίκτυο θα πρέπει να προσφέρει συνολική φροντίδα στους ασθενείς και να στηρίζει ψυχολογικά τόσο τους ίδιους, όσο και τα συγγενικά τους πρόσωπα.

Τέλος, ο κ. Μουριάδης ανέφερε ότι αυτές οι συναντήσεις ανάμεσα στους φορείς των δύο βαθμών της αυτοδιοίκησης είναι ιδιαιτέρως χρήσιμες διότι η μία πλευρά συμπληρώνει ή ενισχύσει την άλλη, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, ενώ αποδέχτηκε την πρόταση του κ. Μωυσιάδη για τη διεξαγωγή ενός συμποσίου για διάφορα ζητήματα που αφορούν τη δημόσια υγεία, μετά την αποκλιμάκωση της τρέχουσας υγειονομικής κρίσης.

Προηγούμενο άρθροΚαι το Κέντρο Ιατρικής Αποθεραπείας και Αποκατάστασης ΛΥΔΙΑ δίπλα στο Νομαρχία Σύλλογο ΑμεΑ Ν.Καβάλας
Επόμενο άρθροΡούλα Πισπιρίγκου: «Ζητάω να πάω το Πάσχα στα μνήματα των παιδιών μου»