Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, με τον οποίο και είχε μια ευρεία συζήτηση για τα θέματα του Λιμενικού Σώματος στη Π.Ε. Καβάλας.

Μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής υπογράμμισε στον Υπουργό την ανάγκη να παραμείνει η Β’ ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ. στην Καβάλα. Ο Βουλευτής τόνισε πως το λιμάνι της Καβάλας αποτελεί το μέσο της ζώνης αρμοδιότητας της Περιφέρειας, διευκολύνοντας έτσι την εποπτεία και τη μετάβαση του Περιφερειάρχη όπου χρειαστεί, καθώς και το ότι η Β’ ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ. από τη θέση της αυτή διασφαλίζει την ομαλή διεξαγωγή πλήθους δραστηριοτήτων στη περιοχή.

Επίσης, ο Βουλευτής αναφέρθηκε και στην ανάγκη περαιτέρω στελέχωσης των υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος, κάτι που αποτελεί πάγιο αίτημα κατά τη συνεχή επικοινωνία του Βουλευτή με τους τοπικούς φορείς. Έτσι, και προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των λιμενικών υπηρεσιών της Π.Ε. Καβάλας, ο Βουλευτής κάλεσε τον Υπουργό να εξετάσει την εφαρμογή των παρακάτω ενεργειών:

  • αναβάθμιση του Α΄ Λιμενικού Τμήματος Θάσου σε Λιμεναρχείο
  • αναβάθμιση του Λιμενικού Φυλακίου Ελευθερών σε Λιμενικό Τμήμα
  • αύξηση οργανικών θέσεων στο Κεντρικό Λιμένα Καβάλας και το Β’ Λιμενικό Τμήμα Κεραμωτής
  • εκσυγχρονισμό χερσαίων και πλωτών μέσων

Ο Υπουργός άκουσε με κατανόηση τα ανωτέρω ζητήματα και ανταποκρίθηκε θετικά στο να βρεθούν λύσεις προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του Λιμενικού Σώματος στη Π.Ε. Καβάλας.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης σημειώνει: «Ο Υπουργός γνωρίζει πολύ καλά ζητήματα που έχουν προκύψει. Το απέδειξε και με την αποφασιστικότητα του όσον αφορά την αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής γράμμης Καβάλας – Πρίνου, για την οποία είχε δεσμευθεί σε προηγούμενη συνάντηση μας. Τον ευχαριστώ θερμά γι’ αυτό! Η επικοινωνία μας συνεχίζεται».

 

Προηγούμενο άρθροΣυνεχίζονται οι ουρές και η ταλαιπωρία στο τελωνείο του Προμαχώνα
Επόμενο άρθροΒρέθηκε χελώνα μπλεγμένη σε δίχτυα στην παραλία Αγιάσματος