Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης συναντήθηκε σήμερα με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη με τον οποίο είχε μια λεπτομερή συζήτηση για τα θέματα που απασχολούν το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

Μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής τόνισε για άλλη μια φορά πως αποτελεί επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθεί Ογκολογική Κλινική, καθώς και Αιματολογική Κλινική στο Γ.Ν. Καβάλας, προκειμένου να σταματήσει η ταλαιπωρία πολλών ασθενών τόσο της Π.Ε. Καβάλας, καθώς και γύρω περιοχών. Όσον αφορά τις προσλήψεις ιατρών που έχουν ανακοινωθεί για την ενίσχυση του Γ.Ν. Καβάλας, ο Βουλευτής ζήτησε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες όσο γίνεται, καθώς οι ανάγκες είναι μεγάλες.

Επίσης, ο Βουλευτής υπογράμμισε στον Υφυπουργό την ανάγκη να λειτουργήσει η Νοσηλευτική Σχολή του Γ.Ν. Καβάλας (νυν ΔΙΕΚ) και για το Α’ Χειμερινό Εξάμηνο για το εκπαιδευτικό έτος 2020-2021. Παρουσία του Γενικού Γραμματέα κ. Κοτσιόπουλου, υπεύθυνου για τις Σχολές Νοσηλευτικής του Υπουργείου Υγείας, ο Βουλευτής τόνισε πως η συγκεκριμένη σχολή προσελκύει μεγάλο αριθμό σπουδαστών, ενώ οι απόφοιτοί της απορροφώνται άμεσα από τις ιδιωτικές κλινικές και γηροκομεία, και μακροπρόθεσμα από το ίδιο το Γ.Ν. Καβάλας.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης σημειώνει: «Ο Υπουργός άκουσε με κατανόηση τα όσα συζητήσαμε και πιστεύω θα πράξει ό,τι δυνατό για να διευκολυνθεί η κατάσταση. Έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ογκολογική και την Αιματολογική Κλινική, ενώ θα έχουμε εξελίξεις τις ερχόμενες ημέρες για τη λειτουργία του ΔΙΕΚ Γ.Ν. Καβάλας».

Προηγούμενο άρθροΟ κύβος ερρίφθη- 14 Σεπτεμβρίου ανοίγουν τα σχολεία
Επόμενο άρθροΣε εσωτερικό χώρο στη Θάσο είχε φτιάξει ολοκληρωμένο σύστημα για την καλλιέργεια κάνναβης