Συνάντηση εργασίας στο Πράσινο Ταμείο για ζητήματα απαλλοτριώσεων και Τοπικού Χωρικού Σχεδιασμού

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Πράσινου Ταμείου μεταξύ του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Νομού Καβάλας, Μακάριου Λαζαρίδη και του Προέδρου του Πράσινου Ταμείου, Ιωάννη Ανδρουλάκη, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Μουριάδη στην Αθήνα.

Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκαν ζητήματα που αφορούν τις διαδικασίες απαλλοτριώσεων, τη χρηματοδοτική υποστήριξη έργων που εντάσσονται στο Πράσινο Ταμείο, καθώς και την πρόοδο και εφαρμογή του Τοπικού Χωρικού Σχεδίου (Τ.Χ.Σ.) του Δήμου Καβάλας. Η συνάντηση διεξήχθη σε κλίμα γόνιμης συνεργασίας και θεσμικής συνέπειας, υπογραμμίζοντας την κοινή στόχευση στην αποτελεσματική προώθηση έργων βιώσιμης αστικής αναβάθμισης. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών απαλλοτρίωσης για έργα δημοσίου συμφέροντος και στην ορθολογική αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων του Πράσινου Ταμείου προς όφελος του πολεοδομικού σχεδιασμού και της περιβαλλοντικής προστασίας. Η συναντίληψη και ο συντονισμός ανάμεσα στους εμπλεκόμενους φορείς ενισχύουν ουσιαστικά την προοπτική ολοκληρωμένης και αποτελεσματικής υλοποίησης των αναπτυξιακών παρεμβάσεων στον Δήμο Καβάλας, με γνώμονα τη βιωσιμότητα και τη λειτουργικότητα του αστικού και περιαστικού χώρου.

Η τεχνική διάσταση των θεμάτων που συζητήθηκαν καταδεικνύει τη σημασία της διαλειτουργικότητας μεταξύ Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης και θεσμικών χρηματοδοτικών φορέων για την επιτάχυνση διαδικασιών μείζονος σημασίας για την τοπική ανάπτυξη.

Hot this week

Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους οι αλιείς – Τι αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους

Σε αναστολή των κινητοποιήσεών τους προχωρούν οι αλιείς, έπειτα...

Δήμος Παγγαίου: Χρηματοδότηση 2 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση ζημιών στο παραλιακό μέτωπο

Η αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από έντονα καιρικά...

Κομισιόν: Ενέκρινε ρήτρα διαφυγής για την ενέργεια αποκλειστικά για την Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε αποκλειστικά για την Ελλάδα αίτημα...

Πέντε σημαντικές αποφάσεις του ΠΕΣΥ ΑΜΘ για την επιχειρηματικότητα της Περιφέρειας

Πέντε σημαντικές αποφάσεις για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, την...

Το Νοσοκομείο Καβάλας δεν χρειάζεται άλλους «σωτήρες». Χρειάζεται γιατρούς, νοσηλευτές και στοιχεία

Υπάρχει κάτι παράδοξο στην τελευταία δημόσια συζήτηση για το...

Topics

Κομισιόν: Ενέκρινε ρήτρα διαφυγής για την ενέργεια αποκλειστικά για την Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε αποκλειστικά για την Ελλάδα αίτημα...

Πέντε σημαντικές αποφάσεις του ΠΕΣΥ ΑΜΘ για την επιχειρηματικότητα της Περιφέρειας

Πέντε σημαντικές αποφάσεις για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, την...

Δήμος Παγγαίου: Ανακαλούνται οι άδειες λειτουργίας 11 γηπέδων – Ξεκινούν επανέλεγχοι ασφάλειας

Την ανάκληση των προσωρινών αδειών λειτουργίας έντεκα γηπέδων ποδοσφαίρου...

Related Articles

Δημοφιλείς κατηγορίες