Στην 43η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού (IFT) που πραγματοποιήθηκε από τις 24 έως τις 27 Μαρτίου 2022 στο Βελιγράδι, συμμετείχε ο Δήμος Καβάλας και η «Δημωφέλεια».

Στο αυτόνομο περίπτερο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της «Δημωφέλεια» Παναγιώτης Αγγελίδης, η Διευθύντρια Πολιτιστικού Τουρισμού και Ανάπτυξης της Επιχείρησης, Κυριακή Γανίτου και η υπάλληλος της Διεύθυνσης, Ιωάννα Κισκορίδου.

Βασική στόχευση, εκτός από την προώθηση του αναβαθμισμένου τουριστικού προϊόντος που προσφέρει ο Δήμος Καβάλας και η ευρύτερη περιοχή, ήταν η δημιουργία επαφών και δικτύωσης της Διεύθυνσης Πολιτιστικού Τουρισμού και Ανάπτυξης, ώστε να μπουν οι κατευθύνσεις για την επίτευξη καλύτερων επιχειρηματικών αποτελεσμάτων στον τουριστικό τομέα, καθώς και η προώθηση των τουριστικών δυνατοτήτων της περιοχής. Για τον λόγο αυτό πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες επαφές με εξειδικευμένους δημοσιογράφους και travel bloggers, μέσω των οποίων έγιναν αναφορές στην εγγύτητα καθώς και στην αγάπη και την προτίμηση της τουριστικής αγοράς της Σερβίας στη Βορεία Ελλάδα.

Πέραν της προβολής των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Δήμου Καβάλας, με εμβάθυνση στην Ιστορία, τον Πολιτισμό και τη Γευσιγνωσία, το σύνθημα της φετινής έκθεσης “Ανάμεσα στα Βουνά και στη Θάλασσα” (Between the Mountains and the Sea), περιέγραφε, στο έπακρον, τη δυναμική της Καβάλας και της ευρύτερης περιοχής, ως τουριστικό προϊόν.

Κατά την τελετή έναρξης παρευρέθηκαν πολλοί ξένοι πρεσβευτές στο Βελιγράδι, ενώ το περίπτερο της «Δημωφέλεια» επισκέφθηκαν στελέχη του ΕΟΤ, της Πρεσβείας της χώρας μας, αλλά και πολλοί Έλληνες που κατοικούν στη Σερβία, οι οποίοι συνομίλησαν τόσο με τον κ. Αγγελίδη, όσο και με την κ. Γανίτου.

Μέσα από τις επαφές με τους επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου, έγιναν και αναφορές και στην αστάθεια του παγκόσμιου πλαισίου λόγω του πολέμου που μαίνεται στην καρδιά της Ευρώπης. Κοινή πεποίθηση όλων των φορέων ήταν να κυριαρχήσει η αισιοδοξία και η ψυχραιμία και να επανεξεταστούν τα δεδομένα, έτσι ώστε ο τουρισμός να ισοσταθμίσει την ακρίβεια από την παγκόσμια ενεργειακή κρίση.

Προηγούμενο άρθροΔΕΥΑΚ: συντήρηση των αντλιοστασίων αποχέτευσης ακαθάρτων Α4 και Α5 του Κεντρικού Αποχετευτικού Αγωγού Καβάλας
Επόμενο άρθροΜαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Ελευθερούπολης εκπόνησαν έρευνα πεδίου σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο για τον αγροτουρισμό της περιοχής