24ωρη απεργία πραγματοποιούν οι εκπαιδευτικοί, σήμερα, Τρίτη, 9 Ιουνίου, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που αναμένεται να ψηφιστεί την Τετάρτη στη Βουλή.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα. Έτσι και στην Καβάλα οι εκπαιδευτικοί έδωσαν ραντεβού, για μία ακόμα φορά, στην Πλατεία Καπνεργάτη.

Το νομοσχέδιο για την “Αναβάθμιση του Σχολείου” που επιφέρει αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, εισάγεται προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής την Τρίτη.

Πρόκειται για το πέμπτο συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών, οι οποίοι ζητούν να αποσυρθεί το «αντιεκπαιδευτικό» -όπως το χαρακτηρίζουν- πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία.

Οι εκπαιδευτικοί τονίζουν -μεταξύ άλλων- πως στο πολυνομοσχέδιο αυξάνεται ο αριθμός των μαθητών στα τμήματα δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων σε 25 παιδιά, με αποτέλεσμα τη συγχώνευση τμημάτων, τη μείωση του εκπαιδευτικού προσωπικού, την υποβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και τις μετακινήσεις μαθητών.

Διεκδικούν να μην εφαρμοστεί η τροπολογία που προβλέπει κάμερες για την ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων στις σχολικές αίθουσες, γιατί «παραβιάζει προσωπικά δεδομένα μαθητών, εργασιακά δικαιώματα καθηγητών και συνταγματικές ελευθερίες».

Ζητούν επίσης να ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλα τα σχολεία, να στηριχθεί το δημόσιο σχολείο και να αυξηθεί η χρηματοδότηση των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Προηγούμενο άρθροΔιευκρινήσεις στα πρωτόκολλα λειτουργίας των τουριστικών καταλυμάτων ζητά το επιμελητήριο Καβάλας
Επόμενο άρθροΔυσπρόσιτη η παραλία στο Παληό