Στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τετάρτης οι εργαζόμενοι των ΔΟΥ Καβάλας και Δράμας, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην πρόθεση της ΑΑΔΕ να προχωρήσει σε κατάργηση τοπικών ΔΟΥ και συγκέντρωση όλων των αρμοδιοτήτων σε κεντρικά γραφεία μεγάλων πόλεων.
Η κινητοποίηση έγινε έξω από τα κτίρια των δύο ΔΟΥ, ενώ στις 13:00 πραγματοποιήθηκε και συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα ΠΣΕΑ της Αντιπεριφέρειας Καβάλας, όπου οι εργαζόμενοι ανέλυσαν τους λόγους της διαμαρτυρίας τους και απηύθυναν κάλεσμα συμπαράστασης στην τοπική κοινωνία.
Όπως αναφέρουν, η εφαρμογή του νέου μοντέλου που ήδη εφαρμόζεται πιλοτικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μετατρέπει τις τοπικές ΔΟΥ σε “γραφεία εξυπηρέτησης”, αφαιρώντας τους βασικές φορολογικές και εισπρακτικές αρμοδιότητες. Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι κάτι τέτοιο θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη ταλαιπωρία για τους πολίτες, θα επιβαρύνει οικονομικά τις επιχειρήσεις και θα υποβαθμίσει περαιτέρω την επαφή του κράτους με τις ακριτικές και ημιαστικές περιοχές.
Παράλληλα, τονίζουν ότι η κατάργηση των τοπικών ΔΟΥ παραβιάζει τη συνταγματική αρχή της διοικητικής αποκέντρωσης και υπονομεύει την ισότιμη πρόσβαση των πολιτών σε δημόσιες υπηρεσίες.
Οι εργαζόμενοι ζητούν να διατηρηθούν οι υφιστάμενες ΔΟΥ Καβάλας και Δράμας ως Α’ τάξης, με πλήρες αντικείμενο εργασιών, καλώντας την ΑΑΔΕ και το υπουργείο Οικονομικών να επανεξετάσουν τα σχέδιά τους.
Στο πλευρό τους βρίσκονται εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παραγωγικοί και επιστημονικοί φορείς, καθώς και πολίτες, που συμμετείχαν στη συγκέντρωση, δηλώνοντας τη στήριξή τους στην προσπάθεια διατήρησης των τοπικών υπηρεσιών.





