Συνέντευξη τύπου, παραχώρησε στα γραφεία του, την Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016 το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων που εκπροσωπεί πανελλαδικά συνταξιούχους όλων των φορέων ασφάλισης.
Το Δίκτυο υπέβαλε την πρώτη αίτηση ακύρωσης στο ΣΤΕ με αριθμό κατάθεσης 2535/18.7.16 κατά των Υπουργικών αποφάσεων του νόμου 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου).

Ο πρόεδρος του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων, Νίκος Χατζόπουλος, και η νομική συνεργάτης του Δικτύου, Μαρία Τσίπρα, παρουσίασαν στους εκπροσώπους του Τύπου τα στοιχεία της αίτησης ακύρωσης που τεκμηριώνουν νομικά την αντισυνταγματικότητα των περικοπών που επιφέρουν οι Υπουργικές αποφάσεις για τον επαναϋπολογισμό α) των κύριων και επικουρικών συντάξεων β) την περικοπή άνω των 1.300 ευρώ μικτά κύριας και επικουρικής σύνταξης.

Επίσης, στη συνέντευξη τύπου καταγγέλθηκαν οι κυνικές, ανάλγητες κυβερνητικές πολιτικές που οδηγούν τους συνταξιούχους στην εξαθλίωση. Tο Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων παρουσίασε ηλεκτρονική εφαρμογή, σύμφωνα με τον ν.4387/16 , για τον επαναϋπολογισμό της Κύριας Σύνταξης (Δηλαδή : Γίνεται διαχωρισμός της αρχικής απόφασης συνταξιοδότησης σε τρία επίπεδα α) ανταποδοτικό μέρος β) εθνική σύνταξη και γ) η διαφορά). Δόθηκαν στους εκπροσώπους των ΜΜΕ παραδείγματα επαναναϋπολογισμού των κύριων συντάξεων. Πραγματοποιήθηκε επίσης ενημέρωση για τη μείωση –κατάργηση του ΕΚΑΣ και των μερισμάτων του Μετοχικού Ταμείου Δημοσίων Υπαλλήλων και των εκ νέου δραστικών περικοπών του ΕΦΑΠΑΞ

Προηγούμενο άρθροΔωρεάν πρόσβαση ανασφάλιστων στα νοσοκομεία της χώρας-video
Επόμενο άρθροΑυτές είναι οι 7 εταιρείες που θα διεκδικήσουν 4 τηλεοπτικές άδειες – Γιατί κόπηκε ο Ιβάν Σαββίδης – Κατάλογος για την απόρριψη του Mega