Ο Δήμος Παγγαίου συλλέγει τρόφιμα και άλλα είδη για τους δοκιμαζόμενους Ουκρανούς όπως το επιβεβαίωσε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χρήστος Μποσμπότης.

Αρχικά ανέφερε ότι “Είναι γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή και με την έναρξη του Πολέμου όταν και άρχισε να υπάρχει ανάγκη για βοήθεια προχωρήσαμε σε μια έκκληση και στην συλλογή τροφίμων τα οποία προορίζονται για να φύγουν στην Ουκρανία.

Τώρα βέβαια βρισκόμαστε σε μια δεύτερη φάση μια και το προσφυγικό κύμα, επεκτείνεται και απλώνεται σε όλη την περιοχή μας. Οικογένειες Ουκρανών έχουν φτάσει στην περιοχή μας και φιλοξενούνται σε φίλους και γνωστούς. Για όλους αυτούς υπάρχει πλέον το πρόβλημα της καθημερινής διαβίωσης οπότε και κάνουμε μια έκκληση για συλλογή τροφίμων πλέον, έτσι ώστε να έχουμε αγαθά για τους ανθρώπους που φιλοξενούνται εδώ.

Γίνεται η συλλογή τροφίμων στα Δημοτικά Καταστήματα της Ελευθερούπολης και στα παλιά δημαρχιακά κέντρα των πέντε πρώην Δήμων. Πιστεύω ότι για μια ακόμη φορά, οι Έλληνες πολίτες στέκονται αρωγοί και θα έχουμε την καλή ανταπόκριση. Να πούμε βέβαια ότι με απόφαση του Δ.Σ. Παγγαίου, και με εξουσιοδότηση προς το Δήμαρχο για να προχωρήσουμε σε διάφορες ενέργειες, προσπαθούμε μέσω του υπουργείου Εργασίας, να φιλοξενήσουμε παιδιά Ουκρανών στις κατασκηνώσεις της Ν. Περάμου. Αν πάρουμε την έγκριση θα ανακουφίσουμε τα παιδιά του πολέμου, προσφέροντάς τους έστω και για λίγες ημέρες την χαρά των διακοπών στην θάλασσα”.

ΤΟ EΡΓΟ

Ο ίδιος αναφέρθηκε όμως και σε ένα ακόμη μεγάλο έργο. “Υπογράψαμε πράγματι την Σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Μονάδα κομποστοποίησης οργανικού κλάσματος Δήμου Παγγαίου» προϋπολογισμού 3.221.491 € .

Και με το έργο αυτό θα καταφέρουμε να προβούμε στη χωριστή συλλογή προδιαλεγμένων βιοαποβλήτων και στην επεξεργασία τους ώστε να παράγουμε compost (εδαφοβελτιωτικό υλικό αρίστης ποιότητας) βελτιώνοντας έτσι το οικολογικό αποτύπωμα της περιοχής μας . Ένα έργο με μεγάλο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Με το εν λόγω έργο θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα Διαλογής στην Πηγή (ΔσΠ) οικιακών βιοαποβλήτων, με καφέ κάδους σε κατάλληλα σημεία διάσπαρτα στο σύνολο των οικισμών του Δήμου Παγγαίου.

Για την συλλογή των κάδων ο Δήμος Παγγαίου θα προμηθευτεί συνολικά δύο απορριμματοφόρα χωρητικότητας 8m3.

Για την συλλογή και μεταφορά των πράσινων αποβλήτων (κλαδιών) προβλέπεται η παρακάτω μεθοδολογία.

Προμήθεια και εγκατάσταση σε μία επιλεγμένη θέση σε κάθε Δημοτική Ενότητα ενός κλαδοτεμαχιστή. Άλλωστε οι Δήμοι με αγροτικό πληθυσμό έχουν τεράστιες ποσότητες δέντρων που κλαδεύονται. Θα εγκατασταθούν τέσσερις κλαδοτεμαχιστές στις Δημοτικές Ενότητες Ελευθερούπολης, Παγγαίου, Ελευθερών και Ορφανού. Στην Δημοτική Ενότητα Πιερέων θα λειτουργεί η Μονάδα Κομποστοποίησης στην οποία θα υπάρχει εγκαταστημένος τεμαχιστής κλαδιών και ογκωδών αντικειμένων. Οι τεμαχιστές θα είναι ρυμουλκούμενοι και θα εδράζονται σε καινούργιο τροχήλατο πλαίσιο.

Προμήθεια ενός ανατρεπόμενου φορτηγού 16tn μικτού φορτίου με γερανό και αρπάγη. Το φορτηγό αυτό θα πραγματοποιεί την μεταφορά πρασίνων στην Μονάδα Κομποστοποίησης. Θα έχει την δυνατότητα της μεταφοράς των θρυμματισμένων κλαδιών στην Μονάδα από τις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες όπου θα εγκατασταθούν οι κλαδοτεμαχιστές. Μαζί συνεχίζουμε και αντιμετωπίζουμε και αυτό το μεγάλο πρόβλημα. Είναι ένα πρωτοποριακό έργο σε πανελλήνιο επίπεδο. Υπάρχει βέβαια μια γενική αναστάτωση στην αγορά. Ας ελπίσουμε βέβαια όλα αυτά να τελειώσουν”.

ΤΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Εξάλλου ο ίδιος αναφέρθηκε και στον Παπαχριστήδειο δρόμο, ο οποίος έγινε την προηγούμενη Κυριακή με τεράστια επιτυχία μάλιστα, στις 2 Αυγούστου θα γίνει ένας ακόμη αγώνας αυτή την φορά όμως με πρωτοβουλία του Eleutheroupoli Rail Runners. «Ένας αγώνας τον οποίο ο Δήμος Παγγαίου στηρίζει μια και μιλάμε για νέα παιδιά που θα ξεκινήσουν από την Ελευθερούπολη και θα πάνε στο Μοναστήρι της Υπαπαντής στο Παγγαίο και μετά θα επιστρέψουν Ένας δύσκολος αλλά ωραίος αγώνας ετοιμάζεται» όπως σχολίασε.

Ο Δήμος Παγγαίου τέλος σε συνεργασία με την αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδας και τους σκοπευτικούς ομίλους Δράμας και Καβάλας, διοργανώνει στις 27 Απριλίου, στο σκοπευτήριο της Φωλιάς, το 1ο πρωτάθλημα πρακτικής σκοποβολής αστυνομικών Βορείου Ελλάδος, με αθλητές- αστυνομικούς από τις Αστυνομικές Διευθύνσεις Θράκης, Μακεδονίας, Ηπείρου και Θεσσαλίας.

Αρωγός και συμπαραστάτης αυτής της προσπάθειας η Ένωση Αξιωματικών ΕΛΑΣ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Εκτός της αθλητικής δράσης είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία ανάδειξης της υπέροχης τεχνίτης λίμνης της Φωλιάς, την οποία ελάχιστοι γνωρίζουν.

«Ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει πολλά και στον τουρισμό!!!” τόνισε καταληκτικά.

Προηγούμενο άρθροΕυαγγελία Δρακονάκη: Είμαστε σε διαπραγματεύσεις με την ΕΤ.Α.Δ. για την αξιοποίηση και τον τρόπο χρήσης της ακτής Καλαμίτσας
Επόμενο άρθροΚορονοϊός: Τον Μάιο πέφτουν οι μάσκες – Πότε καταργείται το πιστοποιητικό εμβολιασμού