Στις 23 Μαρτίου θα επισκεφθεί την Καβάλα ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Γιώργο Γραμμένο θα συζητήσουν και το θέμα της αποκατάστασης των μαρμάρων που έπεσαν στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου.

Συγκεκριμένα είπε ότι «στις 23 και τις 24 Μαρτίου θα είναι στην Καβάλα ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου δικαιοσύνης κ. Αλεξανδρής. Ο Δικηγορικός Σύλλογος και η Επιτροπή Διοίκησης του Δικαστικού Μεγάρου θα έχουμε μια συνάντηση για να προχωρήσουμε τα ζητήματα που αφορούν το πρόβλημα με την πτώση των μαρμάρων στο Δικαστικό Μέγαρο και τις απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να γίνουν, καθώς και άλλα λειτουργικά προβλήματα του Δικαστικού Μεγάρου που έχουμε σε εκκρεμότητα. Κατά δεύτερο λόγο θα μιλήσουμε για τη μετεγκατάσταση του Ειρηνοδικείου Θάσου και να χαράξουμε έναν οδηγό για τις επόμενες κινήσεις μετά την υπογραφή του μισθοτηρίου το οποίο αναμένουμε τις επόμενες μέρες να ολοκληρωθεί. Είναι μια χρήσιμη επίσκεψη στην παρούσα χρονική συγκυρία που αντιμετωπίζουμε αυτά τα προβλήματα κυρίως κτηριακών υποδομών κι ευελπιστούμε ότι με την κατανόηση του γενικού γραμματέα ο οποίος είναι δικηγόρος στο επάγγελμα, θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε γρήγορα και να υλοποιήσουμε αυτά που πρέπει να γίνουν. Ιδίως αυτά που αφορούν το δικαστικό μέγαρο διότι έχει συνταχθεί έκθεση επικινδύνου από την Πολεοδομία Καβάλας μετά την πτώση του μαρμάρου και καλούμαστε άμεσα να πάρουμε μέτρα προφύλαξης και μετά να τοποθετήσουμε σκαλωσιές για να γίνουν οι τεχνικές πραγματογνωμοσύνες που απαιτούνται για να δούμε αν υπάρχει πρόβλημα και να δούμε σε ποιον βαθμό είναι αυτό το πρόβλημα.

ΣΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΝΑΘΕΣΗΣ

Πρόσθεσε ότι «ήδη βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο ανάθεσης. Θα αναθέσουμε από βδομάδα σε εργολάβο το θέμα της περίφραξης περιμετρικά του Δικαστικού Μεγάρου και της λήψης κάποιων άλλων προστατευτικών μέτρων ώστε το διάστημα που θα διαρκέσουν οι απαιτούμενες εργασίες να μην έχουμε πρόβλημα με τη λειτουργία του Δικαστικού Μεγάρου και κυρίως να μην κινδυνεύουν οι εισερχόμενοι.

Αυτό θα υλοποιηθεί γρήγορα την επόμενη εβδομάδα και πιστεύω ότι δεν θα έχουμε πολλές μέρες διάρκεια εργασιών. Με τη λήψη των προστατευτικών μέτρων απρόσκοπτα θα μπορέσουμε να λειτουργήσουμε και να προχωρήσουμε στη δεύτερη φάση η οποία περιλαμβάνει το στήσιμο των σκαλωσιών και τη διενέργεια αυτοψίας από τους μηχανικούς μιας ανωνύμου εταιρείας η οποία στην ουσία είναι το Ελληνικό Δημόσιο, λέγεται Κτηριολογικές Υποδομές Δημοσίου, διαθέτει τους μηχανικούς και θα αναλάβει το θέμα των επισκευών στο Δικαστικό Μέγαρο».

Προηγούμενο άρθροΕπαφές των κατοίκων Περιγιαλίου για τους πυλώνες και τον υποσταθμό
Επόμενο άρθροΗ εκδήλωση της Θάσου στο Βελιγράδι ενθουσίασε τους Σέρβους προσκεκλημένους