Στις 13 Δεκεμβρίου θα γίνει η διανομή τροφίμων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Καβάλας σε 300 περίπου δικαιούχους. Σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικών κ. Μαρία Φραντζεσκάκη, φέτος οι δικαιούχοι θα λάβουν πληθώρα τροφίμων για την περίοδο των Χριστουγέννων.

Όπως ανέφερε η κ. Φραντζεσκάκη «θα έχουμε πολλή δουλειά αυτόν τον καιρό, όχι μόνο με το Κοινωνικό Παντοπωλείο αλλά και με τα πολιτιστικά. Ήδη αρχίσαμε και παραλαμβάνουμε για το Κοινωνικό Παντοπωλείο πράγματα, τρόφιμα για τη διανομή που θα γίνει την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου στους δικαιούχους οι οποίοι θα ειδοποιηθούν με μήνυμα. Και για την Καβάλα και για τον πρώην δήμο Φιλίππων. Αύριο (σ.σ. σήμερα) περιμένουμε την επόμενη παραλαβή των εμπορευμάτων και το κρέας την ημέρα της διανομής, γιατί δεν μπορεί να μείνει το κρέας εκτός ψυγείου. Θα έρθουν περίπου 2 τόνοι κρέατος που θα είναι λουκάνικα, κοτόπουλο, χοιρινό. Θα έχει γαλοπούλες, κασέρια, τυριά. Έχει πάρα πολλά πράγματα αυτή η διανομή γιατί είναι λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Και μάλιστα επιλέχθηκε αυτή η ημερομηνία γιατί, πρώτον, οι προμηθευτές μας είπαν ότι για καλύτερη δική τους διευκόλυνση πρέπει να είναι λίγο πριν τα Χριστούγεννα κι όχι τελευταίες μέρες, αλλά και για να ξέρουν οι δικαιούχοι τι θα πάρουν και να μπορούν να κανονίσουν τα των Χριστουγέννων. Στις 13 του μήνα θα είναι όλα έτοιμα για τη μεγάλη διανομή. Θα είναι πολύ πλούσια διανομή, όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια».

ΠΕΡΙΠΟΥ 300 ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ

Πρόσθεσε δε πως «Οι δικαιούχοι είναι οι ίδιοι. Θα θέλαμε να βάλουμε κι άλλους εκτάκτως αλλά υπάρχει μία δικλείδα που λέει ότι ακόμα και που δεν είναι κάποιοι στο Κοινωνικό Παντοπωλείο θα μπορούσαν να μπουν εάν κρινόταν από την Υπηρεσία ότι πρέπει να πάμε, αλλά δεν προσανατολιζόμαστε αυτήν τη στιγμή. Μάλλον το Πάσχα θα είναι περισσότεροι. Γιατί δεν προλαβαίνει η Υπηρεσία της Πρόνοιας να συντάξει τα πορίσματα για να βάλουμε κι άλλους δικαιούχους. Με τη νέα χρονιά θα ξαναβγούμε σε αναζήτηση νέων δικαιούχων, με νέα δικαιολογητικά, οπότε ίσως στη διανομή του Πάσχα να έχουμε περισσότερα άτομα. Αυτήν τη στιγμή οι δικαιούχοι είναι κοντά στους 300. Δεν έχει αλλάξει αλλά θα πάμε για αλλαγή στοιχείων μέσα στο Γενάρη γιατί τώρα είχαμε το ΚΕΑ και οι κοινωνικοί λειτουργοί των Κέντρων θα δεχόντουσαν όλες τις αιτήσεις και όλα τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να έχει κάποιος για να μπει στο Κοινωνικό Παντοπωλείο. Είναι μεγάλη διαδικασία και δεν προλάβαιναν, γιατί πέρασαν από το Κέντρο Κοινότητας πάνω από 1000 άτομα».

ΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Όσον αφορά τα πολιτιστικά, είπε ότι «δουλεύουν πυρετωδώς στην κεντρική Πλατεία και όχι μόνο εκεί. Θα μπουν και στον Κήπο πολλά διακοσμητικά και σε κάποιους πεζόδρομους ήδη μπήκαν κάποια πράγματα. Όλα θα είναι έτοιμα για την έναρξη των πολιτιστικών μας εκδηλώσεων στις 11 του μήνα».

Προηγούμενο άρθροΠάνω από 30 στελέχη της τοπικής Νέας Δημοκρατίας στο 12ο Συνέδριο του κόμματος
Επόμενο άρθροΥπεύθυνο κι εθελοντικό το έργο των Γιατρών του Κόσμου