Έκλεισε πλέον οτι η διοργάνωση του επόμενου πανελλήνιου συνέδριου Ναυτικών Μουσείων (το 2018) θα διεξαχθεί στην πόλη της Καβάλας.

Η απόφαση κοινοποιήθηκε στη δήμαρχο Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, από τη διοίκηση του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016 και συμπεριλαμβάνεται στο ψήφισμα του φετινού (10ου) συνεδρίου, που διεξήχθη στο Γαλαξίδι και συμμετείχε ο Δήμος Καβάλας με την αντιδήμαρχο κοινωνικής προστασίας και πολιτιστικών δράσεων, Κυριακή Χιώτη-Πρασσά, η οποία παρουσίασε το νεοσυσταθέν δημοτικό Ναυτικό Μουσείο Καβάλας. 

Η δήμαρχος Καβάλας, με δήλωση που έκανε, τόνισε ότι: «Η ευτυχής αυτή κατάληξη, πραγματικά δίνει νέα δυναμική στην πόλη της Καβάλας και στο δημοτικό Ναυτικό Μουσείο, δικαιώνοντας όλους όσοι πρωτοστάτησαν στη διατήρηση της τοπικής ναυτικής παράδοσης, αλλά και σε όσους στήριξαν με πάθος τη σύσταση του δημοτικού Ναυτικού Μουσείου.
Ανοίγεται, λοιπόν, ένας νέος ορίζοντας προβολής και διαχείρισης ακόμα ενός πολύτιμου κομματιού της ιστορικής διαδρομής της πόλης μας, που ταυτόχρονα μπορεί να αναδείξει και τη σύγχρονη δυναμική της. Θέλω να ευχαριστήσω την αντιδήμαρχο, Κορίνα Χιώτη-Πρασσά και τον κύριο Ελευθέριο Παπαγιαννάκη, έναν από τους πρωτεργάτες του δημοτικού Ναυτικού Μουσείου Καβάλας, που εκπροσώπησαν το Δήμο Καβάλας στο Γαλαξίδι, παρουσιάζοντας την ιστορία του λιμανιού της πόλης και τις δράσεις της προηγούμενης διετίας του Ναυτικού Μουσείου. Τους ευχαριστώ, διότι πριν ξεκινήσουν για το Γαλαξίδι, έβαλαν στις βαλίτσες τους το στόχο να φέρουν το επόμενο συνέδριο στην Καβάλα και όπως αποδείχθηκε, τα κατάφεραν. Μας περιμένει, λοιπόν, όλους πολύ δουλειά, ώστε σε δύο χρόνια, η πόλη και το Ναυτικό Μουσείο Καβάλας, να υποδεχθούν την ελληνική εθνική ναυτική κληρονομιά όπως της αρμόζει».

Προηγούμενο άρθροΜαγεύει το σπίτι του Μάνου Χατζιδάκι στην Ξάνθη-video
Επόμενο άρθροΔωρεάν μέτρηση σακχάρου χθές στην Ελευθερούπολη