Με αιρετούς εκπροσώπους του νομού Δράμας, εκπροσώπους παραγωγικών φορέων και τοπικά υπηρεσιακά στελέχη που υπάγονται στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είχε διαδοχικές συναντήσεις από τις 9 το πρωί του Σαββάτου στην Δράμα και συγκεκριμένα στο κτίριο της περιφερειακής ενότητας Δράμας, ο αν. υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκος Μπόλαρης.

Ο υπουργός που συνοδευόταν από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χ. Καραγιαννίδη και τον γραμματέα της τοπικής οργάνωσης του κόμματος Δ. Καρβούνη, συναντήθηκε και είχε εκτενή συζήτηση για τα αγροτικά προβλήματα της περιοχής τόσο με τον αντιπεριφερειάρχη Α. Πατακάκη όσο και με τους δημάρχους Παρανεστίου Α. Σωτηριάδου, Νευροκοπίου Β. Γιαννόπουλο και Προσοτσάνης Α. Λύσσελη. Τον υπουργό συνάντησε και είχε συζήτηση μαζί του εκ μέρους του δήμου της Δράμας ο αντιδήμαρχος οικονομικών υπηρεσιών Α. Σολάκης. Κατά την διάρκεια της εκτεταμένης συζήτησης με επίκεντρο τα αγροτικά προβλήματα της περιοχής ετέθησαν προς τον υπουργό φλέγοντα θέματα μεταξύ των οποίων και τα προβλήματα με την καλλιέργεια της πατάτας στο Νευροκόπι αλλά και θέματα που αφορούν τα προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης όπως η ελληνική φέτα.
Απο την πλευρά του ο κ. Μ. Μπόλαρης, ειδικότερα για τα θέματα των παραγωγών του Νευροκοπίου είπε ότι θα σχεδιαστεί μία ημερίδα ενημέρωσης στην περιοχή του Λεκανοπεδίου επισημαίνοντας ότι το Νευροκόπι και η Δράμα μπορούν να ξεπεράσουν τις υπάρχουσες δυσκολίες χάρη στα πλεονεκτήματα και τις δυνατότητες που διαθέτουν.Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης υπογράμμισε ότι στόχος της πολιτείας είναι πλέον όχι μόνο να υπάρξει μεγάλη απορροφητικότητα των κονδυλίων κάτι που παραδέχτηκε ότι έχει γίνει στο παρελθόν, αλλά να υπάρξει κυρίως σωστή αξιοποίησή τους προκειμένου να υπάρξουν αποτελέσματα στην αγροτική οικονομία. Ο Μ. Μπόλαρης κινούμενος στο ίδιο μήκος κύματος με τις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα είπε ότι η χώρα πέρασε δυσκολίες μέχρι σήμερα αλλά σημασία έχει να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που υπάρχουν για να κερδίσει έδαφος και να επιστρέψει στην ανάπτυξη από εδώ και στο εξής.

Προηγούμενο άρθροΕπέλαση του καύσωνα | Στους 40 βαθμούς ο υδράργυρος-video
Επόμενο άρθροΛόγω Air Sea Show η λαική της Καβάλας αλλάζει ημέρα