Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα (10/6) παρέστησαν οι ιδιοκτήτες των ταξί, σχετικά με το θέμα της μεταφοράς της πιάτσας από την οδό Αβέρωφ στην οδό Βενιζέλου.

Για το θέμα έκανε δηλώσεις ο Χρήστος Ιωαννίδης, πρόεδρος των ιδιοκτητών ταξί Καβάλας, ο οποίος σημείωσε αρχικά ότι από την αρμόδια επιτροπή είχε απορριφθεί η πρόταση του δήμου λόγου επικινδυνότητας.

ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ…

”Εμείς πάνω απ’ όλα ζητήσαμε να υπάρχει ασφάλεια. Αυτό που τόνισα επανειλημμένως στην εισήγησή μου. Δεν επιμένουμε για λόγους αισθητικής, αλλά για λόγους ασφάλειας. Και αυτό που ζητήσαμε δεν ήταν παράλογο. Όταν ξεκινήσουμε με την κ. Δρακονάκη, την τότε αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και ψάξαμε να βρούμε την εναλλακτική και ασφαλή λύση τόσο για τους επιβάτες και για εμάς ήταν αυτή. Ακριβώς από την Κύπρου πίσω μια μικρή ράμπα πλαγίως του Ο.Τ.Ε., χωρίς να είναι τα ταξί εκτεθειμένα μέσα στον δρόμο. Μιλάμε για μια χαρμανιέρα μπετόν, δεν βάζουμε σε έξοδα τον δήμο, αλλά δυστυχώς ο δήμαρχος ήταν ανένδοτος. Προφανώς δεν ήξερε, δεν τον ενημερώσε η Τεχνική Υπηρεσία; Ο δήμαρχος είχε την υπόνοια ότι εμείς θέλουμε να παρέμβουμε και να μπούμε μέσα στο πάρκο. Ότι θα γκρεμίσουμε τα σιντριβάνια κλπ. Εμείς θέλουμε να πάμε σε έναν χώρο που να μπορούμε να είμαστε και εμείς σωστά και ο επιβάτης να μπορεί να επιβιβαστεί”, επισήμανε σχετικά ο κ. Ιωαννίδης.

ΤΟ ΑΠΕΣΥΡΕ

”Δεν ζητήσαμε παράλογα πράγματα. Τέλος πάντων δημιουργήθηκε μία μεγάλη ένταση. Στην αρχή ο δήμαρχος δεν καταλάβαινε. Ενώ η συμφωνία από κάτω όταν ξεκινήσαμε ήταν παιδιά ηρεμία, δεν κάνει να εκτεθούμε και όλοι οι συνάδελφοι είχαν τις καλύτερες προθέσεις να τα βρούμε. Σε κάποιο σημείο ο δήμαρχος κατάφερε να μας βγάλει εκτός εαυτού, αλλά πάλι πρυτάνευσε η λογική και το απέσυρε μέχρι να γίνουν καινούργιες μελέτες και να κάνει μία συνάντηση με την τόσο με την κ. Δρακονάκη, όσο και με την Αλεξάνδρα Τσανάκα που είναι συγκοινωνιολόγος και μας έβγαλε τη μελέτη γιατί είναι μία εμπεριστατωμένη μελέτη. Ο δήμος μας ζήτησε από ένα συγκοινωνιολόγο μία μελέτη τους τη δώσαμε και την απορρίπτουν”, σημείωσε καταληκτικά ο κ. Ιωαννίδης.

Προηγούμενο άρθροΤο φαρμακείο αλλάζει, γίνεται φαρμακείο υπηρεσιών, δηλώνει η πρόεδρος Φαρμακοποιών Καβάλας Σίσσυ Ρακιντζή
Επόμενο άρθροΣτην Καβάλα το 2ο τουρνουά ποδοσφαίρου Κ-12 και Κ-14 της Περιφέρειας ΑΜ-Θ