Μετά τον αποκλεισμό της Μαρίας Σάκκαρη, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην έτερη ελληνική συμμετοχή στο Australian Open, όπου ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντιμετωπίζει τον Τέιλορ Φριτζ.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Αμερικανό, Νο 20 της παγκόσμιας κατάταξης, αύριο Δευτέρα 24 Ιανουαρίου, με το παιχνίδι να έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει μετά τις 10 το πρωΐ, σε ώρα Ελλάδας.

Ο Τσιτσιπάς θα ψάξει τη δεύτερη συνεχόμενη πρόκρισή του στα προημιτελικά του Australia Open, όπου είχε φθάσει και στην 4άδα πριν από τρία χρόνια, όταν ακόμη “ανέβαινε” στην κατάταξη. Το Νο3 πια του ταμπλό, θα έχει πάντως και την παράδοση με το μέρος του, αφού έχει κερδίσει και τα δύο παιχνίδια που έχει δώσει στο παρελθόν, κόντρα στον Τέιλορ Φριτζ.

Η Μαρία Σάκκαρη έκανε κακό παιχνίδι κόντρα στην Τζέσικα Πεγκούλα και γνώρισε την ήττα με 2-0 σετ (7-6, 6-3) και τον άδοξο αποκλεισμός από τη συνέχεια του Australian Open.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια βρέθηκε να “κυνηγάει” από την αρχή του αγώνα και δεν κατάφερε ποτέ να ανακάμψει, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός συνέχειας στη διοργάνωση μετά από “μάχη” μόλις 1 ώρας και 35 λεπτών.

Το παιχνίδι

Η Σάκκαρη δέχθηκε μπρέικ στο πρώτο σέρβις γκέιμ της και η Πεγκούλα προηγήθηκε με 3-1 σετ, όμως το Νο8 του κόσμου επέστρεψε και με δικό της μπρέικ ισοφάρισε σε 3-3, για να ακολουθήσει νέο μπρέικ της Αμερικανίδας για το 5-3. Η Ελληνίδα “άντεξε” αρχικά και παρότι βρέθηκε με την “πλάτη στον τοίχο”, με νέο μπρέικ έστειλε το σετ στο τάι μπρέικ. Εκεί όμως η αντίπαλός της τα έκανε όλα τέλεια, προηγήθηκε με 7-0 και “καθάρισε” το πρώτο σετ, για το 1-0.

Προηγούμενο άρθροΜετάλλαξη Όμικρον: «Μικρό όφελος από την τέταρτη δόση» – Θα χρειαστούμε νέο εμβόλιο;
Επόμενο άρθροΓερμανία: Παραιτήθηκε ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού που έκανε δηλώσεις υπέρ του Πούτιν