Τρίωρη στάση εργασίας πραγματοποίησαν χθες Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου και μέχρι τη λήξη της πρωινής βάρδιας οι υγειονομικοί στο γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Η στάση εργασίας έγινε σε ένδειξη συμπαράστασης στους συμβασιούχους συναδέλφους τους που μέσω του προγράμματος ΟΑΕΔ Μαθητεία προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα δυο αυτά ιδρύματα, των οποίων οι συμβάσεις έληξαν ή πρόκειται να λήξουν τις επόμενες μέρες, ενώ ακόμη δεν έχει εκδοθεί το ΦΕΚ ανανέωσης τους .

Πιο συγκριμένα πρόκειται για 12 εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου και 28 στο ΠΓΝΑ

Από αυτούς οι συμβάσεις των 15 στην Αλεξανδρούπολη λήγουν αύριο, ενώ στο Διδυμότειχο και οι τελευταίοι από τους 12 παύουν να εργάζονται στο Νοσοκομείο την ερχόμενη Δευτέρα.

«Κάποιοι από αυτούς είναι ήδη στην ανεργία χωρίς, λόγω της σύμβασης, να έχουν το δικαίωμα να πάρουν ρεπό ώστε να είναι καλυμμένοι τόνισε σήμερα στην ΕΡΤ Ορεστιάδας η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ευθυμία Μπουτζίκα προσθέτοντας ότι στέκονται στο πλευρό των εργαζομένων στο μέτρο του εφικτού αφού το Νοσοκομείο έτσι κι αλλιώς δουλεύει με προσωπικό ασφαλείας.

Επιπροσθέτως με τη λήξη, σήμερα, της σύμβασης σε δυο εργαζόμενους στο ΚΕΦΙΑΠ Ορεστιάδας, βγαίνουν εκτός όλα τα προγραμματισμένα ραντεβού των ατόμων ΑΜΕΑ που εξυπηρετούνται σε αυτό.

«Αντιμετωπίζουμε μια τραγική υποστελέχωση τονίζει η διοικητική διευθύντρια του Νοσοκομείου Σοφία Παπαδήμα επισημαίνοντας την αναγκαιότητα των 12 αυτών υπαλλήλων αφού με μια μόλις εβδομάδα απουσίας τους η κατάσταση στο ακριτικό αυτό νοσοκομείο επιδεινώθηκε.

«Ζητάμε την επιστροφή τους με το ίδιο καθεστώς αρχικά και κάθε βελτίωση που ζητούν στη συνέχεια.»

Οι συμβασιούχοι εκτός των άλλων διεκδικούν την κατοχύρωση του δικαιώματος ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες αλλά και των επιδομάτων που θα έπρεπε να παίρνουν από τα δεδουλευμένα τους, θέματα που τα διεκδικούν δικαστικά .

Αίτημα τους είναι να γίνει αναγνώριση της προσφοράς τους τα τελευταία 7 χρόνια σε νοσοκομείο που δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει ούτε μισό εργαζόμενο.

EΡΤ Ορεστιάδας
Σύνταξη Μαρία Μανάκα

Προηγούμενο άρθροΕΝΦΙΑ: Αυξάνονται οι δόσεις – Ποιοι απαλλάσσονται από τον φόρο ακινήτων
Επόμενο άρθροΟ «Θείος Σάκης» στα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας