Ένα Πρότυπο Περιβαλλοντικό Πάρκο θα γίνει στην περιοχή του Αμυγδαλεώνα στην θέση Φουντουκλή. Ο Αντιδήμαρχος κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος σημείωσε ότι θα διαμορφωθεί ο χώρος για να είναι ευρέως επισκέψιμος.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «υπάρχει αγορά μιας έκτασης περίπου 6,5 χιλιάδων στρεμμάτων από την κοινότητα του Αμυγδαλεώνα πριν από 100 χρόνια περίπου. Έχει δασικό χαρακτήρα, είναι η περιοχή Φουντουκλή. Οριστικοποιείται πολύ σύντομα ότι είναι ιδιοκτησία του Δήμου Καβάλας.

Μετά από αίτημα της Κοινότητας έγινε στο Γεωτεχνικό Επιμελητήριο μια ομάδα εργασίας για να διερευνήσει τις δυνατότητες αξιοποίησης της περιοχής ώστε να γίνει μια δεξαμενή απόψεων και να σταλθούν στο Δήμο Καβάλας ο οποίος θα αποφασίσει με ποιον τρόπο να συνταχθεί αντίστοιχη μελέτη και να βρεθεί το χρηματοδοτικό μέσο για το έργο.

Οι δυνατότητες της περιοχής είναι περιορισμένες όσον αφορά το αντικείμενο διότι έχει δασικό χαρακτήρα. Το σκεπτικό των περισσότερων συναδέλφων είναι να αξιοποιηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση, να γίνει ένα πρότυπο περιβαλλοντικό πάρκο και με τις εργασίες που θα γίνουν μέσα, μονοπάτια, κλαδεύσεις κλπ, να γίνει επισκέψιμο στο ευρύ κοινό. Να αποκτήσει έτσι ο πολίτης την αναγκαία περιβαλλοντική εκπαίδευση και να αξιοποιηθεί ο χώρος προς αυτήν την κατεύθυνση.

Θα γίνουν κι άλλες συναντήσεις μήπως εξελιχθούν ακόμη περισσότερο αυτές οι ιδέες και μετά να δοθούν στο Δήμο Καβάλας».

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Πρόσθεσε ότι «είναι μια περιοχή που επιδέχεται παρεμβάσεις ώστε να αξιοποιηθεί, να ασφαλιστεί όσο το δυνατόν από τυχόν πυρκαγιές, να γίνουν διάδρομοι, μονοπάτια, χώροι αναψυχής. Έχουμε και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στους Φιλίππους που κι αυτό μπορεί να το εντάξει στις δράσεις του. Υπάρχουν πολλές δυνατότητες. Έγινε το πρώτο βήμα κι έχουμε ακόμη πολλά επεισόδια για να δούμε πού θα καταλήξει».

Προηγούμενο άρθροΜόνο δύο δρομολόγια τη μέρα θα εκτελούνται το Νοέμβριο στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας- Πρίνου
Επόμενο άρθροΣυνεργασία του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας με το Ινστιτούτο «Mohamed Ali»