Σε υγειονομικούς ελέγχους θα προχωρήσει η Διεύθυνση Υγείας τη Μεγάλη Εβδομάδα λόγω των εορτών του Πάσχα. Σύμφωνα με τον Διευθυντή Υγείας κ. Χρήστο Παπαδόπουλο οι έλεγχοι θα γίνουν κυρίως σε επιχειρήσεις διακίνησης τροφίμων.

Ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε ότι «είναι μεγάλη η διακίνηση τροφίμων λόγω της γιορτής του Πάσχα, οπότε είναι φυσιολογικό αφενός να υπάρχουν κάποιοι επιτήδειοι που θέλουν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση και είναι και ότι όταν υπάρχει μεγάλος φόρτος εργασίας εκεί συμβαίνουν λάθη. Παραλείψεις που εγκυμονούν κινδύνους για την ασφάλεια των τροφίμων. Γι’ αυτό και εντείνουμε την προσοχή μας στις ημέρες αυτές και ειδικά την επόμενη εβδομάδα.

Θα γίνουν έλεγχοι κυρίως σε καταστήματα που πουλάνε τρόφιμα στη λιανική. Εκεί είναι ο μεγάλος όγκος, εκεί θα στοχεύσουμε περισσότερο και λιγότερο στις ταβέρνες. Στις ταβέρνες κυρίως παρακολουθούμε το καλοκαίρι όπου έχουμε αυξημένο τουρισμό, που τρώει πολύς κόσμος εκεί. Πρέπει να δώσουμε προτεραιότητες. Δεν μπορούμε να πάμε παντού. Αυτήν τη στιγμή προτεραιότητα όσον αφορά τον κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, έχει η διακίνηση των τροφίμων στα καταστήματα λιανικής πώλησης. Εκεί θα στοχεύσουμε».

«ΝΑ ΕΝΘΑΡΡΥΝΟΥΜΕ ΔΡΑΣΕΙΣ»

Για την Εβδομάδα Υγείας που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, είπε ότι «δεν μπορώ να κρίνω. Ο κόσμος θα το κρίνει. Όντως, από τα σχόλια που έχω ακούσει φαίνεται ότι το αγκάλιασε ο κόσμος και έπιασε τόπο. Κι αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό για μας, για να μπορούμε να συνεχίσουμε. Διότι το να κάνουμε τη δουλειά μας, είναι το αυτονόητο. Θα πρέπει να κάνουμε και το κάτι παραπάνω. Δεν είναι δυνατόν να είμαστε Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και να μην κάνουμε κάτι για την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας. Όσα προβλήματα κι αν έχουμε, όσο λιγοστό προσωπικό κι αν διαθέτουμε, αυτή η Εβδομάδα θα πρέπει να συνεχίσει. Και όχι μόνο αυτό. Θα πρέπει να ενθαρρύνουμε –και το κάνουμε- και άλλες δράσεις που κάνουν φορείς. Αυτός είναι ο ρόλος μας. Να στεκόμαστε δίπλα, να τους παράσχουμε ό,τι μπορούμε να τους παράσχουμε ως Περιφέρεια και να τους ενθαρρύνουμε να συνεχίζουν τις δράσεις τους.

Ο κόσμος διψούσε για ενημέρωση. Δυστυχώς δεν ενημερώνεται ο κόσμος και σ’ αυτό φταίει η πολιτεία. Γιατί από εκεί ξεκινάει η ενημέρωση. Τα σχολεία, επίσης, θέλουν να κάνουν δουλειά και πρέπει να βοηθηθούν. Θα πρέπει να κάνουμε περισσότερα πράγματα στην ενημέρωση γιατί αυτή είναι που θα σώσει από κάποιες καταστάσεις. Ένας ενημερωμένος πολίτης ξέρει να προστατεύει καλύτερα την υγεία του».

Εφημερίδα Καβάλα

Προηγούμενο άρθροΣυνελήφθη 38χρονος στη Καβάλα για παράνομη οπλοκατοχή
Επόμενο άρθροΝέα χορηγία των Λιπασμάτων στον Δήμο Καβάλας για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων «Άδοντες και ψάλλοντες»