19 Σεπτεμβρίου 2024, 18:58
24.9 C
Kavala

Σε συμβολική αποχή από τα καθήκοντά τους προχώρησαν τη Δευτέρα οι δικηγόροι της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας

Σε συμβολική αποχή από τα καθήκοντά τους προχώρησαν τη Δευτέρα (16/9), πρώτη ουσιαστικά ημέρα του νέου δικαστικού έτους, οι δικηγόροι της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, συμμετέχοντας στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης του κλάδου τους.

Για το θέμα μίλησε , ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιώργος Γραμμένος, ο οποίος επισήμανε αρχικά ότι ”Θέσαμε ουσιαστικά τα θέματα που μας απασχολούν κυρίως αυτή τη στιγμή κι έχουν να κάνουν με την εφαρμογή του νέου δικαστικού χάρτη, τις ελλείψεις και τα κενά, τα οποία ενδεχομένως παρατηρούνται σε διάφορα δικαστήρια ανά τη χώρα”.

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ

”Επίσης για θέματα που σχετίζονται με την εφαρμογή αυτού του νέου δικαστικού χάρτη και την κατάργηση των Ειρηνοδικείων, με την μετατροπή κάποιων εξ αυτών σε Περιφερειακά Πρωτοδικεία και γενικότερα για όλα αυτά τα ζητήματα που πρακτικά κυρίως προκύπτουν από την εφαρμογή αυτού το νέου νομοσχέδιου. Βήμα βήμα πρέπει να κοιτάξουμε να λύσουμε τα προβλήματα αυτά. Έχει εκδοθεί και έχει γίνει τροποποίηση του κώδικα πολιτικής δικονομίας και του ποινικού κώδικα και την Παρασκευή (13/9) παραλάβαμε το σχετικό νομοσχέδιο. Να σημειώσω ότι διαχωρίζουμε τη θέση μας σε σχέση με τους συναδέλφους της Αθήνας οι επαρχιακοί σύλλογοι και θα δούμε πώς θα περπατήσει αυτή η ιστορία, ενόψει και του συνεδρίου το οποίο έχουμε στην Αλεξανδρούπολη, το διάστημα 3 με 6 Οκτωβρίου. Είμαστε εν αναμονή εξελίξεων και πρακτικών λύσεων στην εφαρμογή του νέου νομοσχέδιου”, ανέφερε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο πρόεδρος του Δ.Σ.Κ.

ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΨΥΞΗΣ – ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αναφορικά με το θέμα της ψύξης – θέρμανσης του Δικαστικού Μεγάρου Καβάλας και σε ποιο σημείο βρίσκεται το έργο, ο Γιώργος Γραμμένος δήλωσε ότι ”Είναι μία πονεμένη ιστορία, καθώς χάσαμε το φετινό καλοκαίρι με τα προβλήματα τα οποία είχαμε με τη ζέστη κυρίως στα γραφεία των δικαστικών υπαλλήλων. Έχει εγκριθεί μία μελέτη ύψους 300.000 ευρώ περίπου για την ανάθεση του έργου. Μελέτη για την οποία απαιτείται διεθνής διαγωνισμός. Απ’ ό,τι μας πληροφόρησαν από το υπουργείο Υποδομών που είναι υπεύθυνο για αυτήν εδώ την διαδικασία, προχωράει αυτό το σχέδιο, αλλά ο διεθνής διαγωνισμός έχει κάποιες προθεσμίες, κάποιες προϋποθέσεις, χρονικά διαστήματα τα οποία θα πρέπει να τηρηθούν. Ως εκ τούτου δεν αναμένουμε κάποια εξέλιξη πριν το τέλος της φετινής χρονιάς. Ευελπιστούμε τουλάχιστον το καλοκαίρι του 2025 να έχει τα λυθεί το ζήτημα και να μην επικρατούν οι συνθήκες που επικράτησαν φέτος το καλοκαίρι στο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας”.

Hot this week

Ν. Παναγιωτόπουλος στην ΕΡΤ: «Δεν υπήρχε ποτέ και ούτε υπάρχει θέμα μαζικών επιστροφών- Ζητάμε να εφαρμοστεί όλο αυτό το πλέγμα των συμφωνιών

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, φιλοξενήθηκε...

Ομιλία της Βουλευτή Καβάλας της ΝΔ Αγγελικής Δεληκάρη για το ΣΝ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Ως βήμα εκσυγχρονισμού του θεσμικού πλαισίου για τα προϊόντα...

Διακοπή υδροδότησης στην Καβάλα- Αναλυτικά οι περιοχές

Ανακοινώνεται ότι λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών, θα σημειωθεί πτώση...

Topics

Διακοπή υδροδότησης στην Καβάλα- Αναλυτικά οι περιοχές

Ανακοινώνεται ότι λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών, θα σημειωθεί πτώση...

“Βροχή” προστίμων στο πλαίσιο εφαρμογής του κανονισμού ελεγχόμενης στάθμευσης των μονίμων κατοίκων

Παναγία Καβάλας: "Βροχή" προστίμων στο πλαίσιο εφαρμογής του κανονισμού...
spot_img

Related Articles

Δημοφιλείς κατηγορίες

spot_imgspot_img