Το θέμα του κορωνοϊού απασχόλησε την αποψινή  τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Καβάλας σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν ενδεχομένως στην τοπική μας κοινωνία.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Καβάλας κ. Θεόδωρο Μουριάδη υπάρχει ένας συντονισμός σε ό,τι αφορά τα μέτρα που λαμβάνονται κάθε μέρα και ήδη τους ήρθαν οδηγίες με βάση τις οποίες έκλεισαν τα ΚΑΠΗ του Δήμου Καβάλας, όπως και σε όλη τη χώρα, αναβλήθηκαν οι εκδρομές και τα συνέδρια για 4 εβδομάδες όπως περιορισμένες θα είναι και οι εκδηλώσεις άνω των 100 ατόμων. Παράλληλα υπάρχει εγκύκλιος για τα κολυμβητήρια ενώ για δύο εβδομάδες θα κλείσουν τα δημοτικά γυμναστήρια για το κοινό για να γίνουν απολυμάνσεις καθώς η κατάσταση είναι απαράδεκτη. Ο κ. Μουριάδης έκανε γνωστό ότι τυπώθηκαν σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Υγείας και το Νομίατρο Καβάλας οδηγίες που θα μοιραστούν στο κοινό. Αξίζει να σημειωθεί ότι και τα ΚΑΠΗ θα είναι κλειστά για 4 εβδομάδες.

ΑΛΛΗ ΕΙΚΟΝΑ

Η πρώην δήμαρχος κα Τσανάκα σχολίασε ότι σε 15 ημέρες τα πράγματα αναμένεται να είναι πολύ πιο σοβαρά και ενδεχομένως να απαγορεύεται να συνεδριάζει και το δημοτικό συμβούλιο. Η κα Τσανάκα ευχήθηκε στο δήμαρχο να είναι επιτυχημένος όπως και στον αντιδήμαρχο κ. Θεόδωρο Παπαδόπουλο, με αφορμή την ονομαστική τους εορτή, κάτι που έκανε νωρίτερα και ο πρόεδρος του Σώματος κ. Πεφάνης.

ΔΙΑΑΜΑΘ

Μεγάλη συζήτηση έγινε για ακόμη μία φορά και για την εταιρεία ΔΙΑΑΜΑΘ που διαχειρίζεται τα απορρίμματα στην περιφέρεια, με την κα Τσανάκα να σχολιάζει ότι ο διευθυντής της ΔΙΑΑΜΑΘ στην τελευταία συνεδρίαση του Σώματος, τους άφησε να εννοηθεί ότι δεν γίνονται και τόσο σωστά οι οικονομικοί λογαριασμοί και από πλευράς της εταιρείας ξέχασαν κάποια έσοδα για το δήμο Καβάλας. «Γενικά δεν μας έπεισαν ενώ τα ζυγολόγια των απορριμμάτων δείχνουν ότι τα μισά από αυτά δεν είχαν προϋπολογιστεί», σημείωσε με έμφαση. Μάλιστα, ζήτησε από τον κ. Μουριάδη σαν αντιπρόεδρος της ΔΙΑΑΜΑΘ να μεταβεί στην Κομοτηνή και να εξετάσει σοβαρά το θέμα ώστε να γνωρίζουν αν θα πρέπει ο δήμος Καβάλας να δώσει τη δεύτερη ή την τρίτη δόση προς την επιχείρηση. Το θέμα της ΔΙΑΑΜΑΘ έθιξαν και άλλοι σύμβουλοι όπως πχ ο κ. Μάκης Παπαδόπουλος ενώ ο κ. Μουριάδης ενστερνίστηκε τις ανησυχίες του Σώματος οπόταν αναμένεται να τις διερευνήσει όλες.

COSMOPOLIS

Η κα Τσανάκα έθεσε και το θέμα του Cosmopolis αναφορικά με κάποιες δηλώσεις του κ. Μουριάδη, με τον δήμαρχο να τονίζει πως χρειάζεται μία αναβάθμιση το όλο φεστιβάλ.

Προηγούμενο άρθροΣε Σώμα θα συγκροτηθεί σήμερα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Καβάλας
Επόμενο άρθροΤα 16 άγνωστα επιδόματα που πρέπει να γνωρίζετε