Σε διαγωνισμό βγήκαν τα κτίρια του ΝΟΚ και του ΟΘΑΚ από πλευράς του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας γεγονός που έχει προβληματίσει τα ναυταθλητικά σωματεία. Ο πρόεδρος του  ΝΟΚ κ. Κώστας Κεραμιδάς εξέφρασε τον προβληματισμό του καθώς όπως δήλωσε αδυνατούν να συμμετάσχουν σε αυτό τον διαγωνισμό.

Αρχικά αναφέρθηκε στην διεθνή κολυμβητική συνάντηση «Απόστολος Παύλος» που πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα το τριήμερο 8-10 Φεβρουαρίου λέγοντας ότι «ήταν το μεγαλύτερο κολυμβητικό γεγονός που έγινε ποτέ στην πόλη και σίγουρα από τα μεγαλύτερα στη χώρα, μετά το 2004. Φιλοξενήσαμε για πρώτη φορά από τότε, ολυμπιονίκες χρυσούς, όπως την Κατίνκα Χόσζου, τον Γκάι, παγκόσμιους πρωταθλητές… Ήταν καταπληκτικό γεγονός. Γέμισαν οι κερκίδες και ο κόσμος απόλαυσε κολυμβητές παγκόσμιου επιπέδου».

Για το θέμα των κτιρίων  του ΝΟΚ και του ΟΘΑΚ είπε ότι «αν δεν έρθουν όλοι οι φορείς της πόλης να δούμε τα θέματα των κτιρίων των Ομίλων που μόνοι τους τα κατασκεύασαν, με δαπάνες των μελών, συνδρομές και χορηγίες που φρόντισαν τα παλαιότερα διοικητικά συμβούλια να εισπράξουν, κι από κει και πέρα τα μισθώματα τα οποία εισπράττουμε δεν πάνε φυσικά στις τσέπες των μελών μας, πηγαίνουν πίσω στο δημόσιο με μορφή φόρων, στο ΙΚΑ για τους μισθούς των προπονητών και για διοργανώσεις τέτοιου τύπου. Επίσης θα πρέπει να ξέρουν όλοι ότι το κολύμπι είναι από τα λίγα αθλήματα που οι αθλητές μετέχουν στη λειτουργία των εγκαταστάσεων. Πληρώνουν στο δήμο 10 ευρώ κάθε αθλητής το μήνα, δηλαδή 110 ευρώ από τη στιγμή που το κολυμβητήριο λειτουργεί 11 μήνες το χρόνο. Αν δεν είναι βιώσιμη η λειτουργία των Ομίλων θα πρέπει αυτό να αυξηθεί, που με την οικονομική συγκυρία θα έχουμε πολύ λιγότερους αθλητές να συμμετέχουν και πολύ λιγότερα τα έσοδα του δήμου για τη λειτουργία του κολυμβητηρίου. Έτσι θα απαξιωθεί το κολυμβητήριο όπως απαξιώθηκε το ανοιχτό, όπως απαξιώθηκε της Ξάνθης που είναι κλειστό σήμερα κι έτσι ένα τρίτο σωματείο, η Ξάνθη, έρχεται τρεις φορές τη βδομάδα στην Καβάλα για προπονήσεις.

Φοβάμαι ότι αν κάτι δεν γίνει δραστικά δεν θα υπάρχει διοργάνωση «Απόστολος Παύλος» Νο3 και δεν είναι κινδυνολογία αυτό. Δεν μπορεί να γίνει αγώνας χωρίς τη συμβολή των σωματείων που είναι εγγεγραμμένα σε Ομοσπονδία. Που σημαίνει ότι τα ρεκόρ δεν θα αναγνωρίζονται. Δεν μπορεί ο δήμος από μόνος του να διοργανώσει αγώνες κολύμβησης και να έρθουν παγκόσμιοι πρωταθλητές. Θα πρέπει ο αγώνας να είναι επίσημος, στο καλεντάρι της Ελληνικής και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας που μόνο σύλλογοι μπορούν να το διοργανώσουν αυτό. Αυτά είναι γνωστά, δεν κινδυνολογώ. Οι Όμιλοι πρέπει να μείνουν ζωντανοί και ο μόνος τρόπος είναι αυτός. Διότι οι προκάτοχοί μας προέβλεψαν ότι δεν θα υπάρχουν επιχορηγήσεις από την πολιτεία, πλέον. Οι χορηγίες είναι πολύ μικρές, οι επιχειρήσεις δεν είναι κερδοφόρες και δίνουν μόνο όταν συμβαίνουν σοβαρά event όπως με τον αγώνα «Απόστολος Παύλος».

ΝΟΜΙΚΑ

Πρόσθεσε ότι «σε κάθε περίπτωση, εμείς θα κινηθούμε δυναμικά από ‘δω και πέρα. Και νομικά και ασκώντας πολιτική πίεση στους τοπικούς φορείς αλλά και στην Αθήνα. Αύριο (σ.σ. σήμερα) κατεβαίνω στην Αθήνα και θα φροντίσω να συναντηθώ με κάποια υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Ναυτιλίας για να λυθεί το θέμα. Διαφορετικά, θα συγκαλέσουμε κάποια σύσκεψη για καβαλιώτικη κινητοποίηση. Ο Δήμος Καβάλας και η Μητρόπολη είναι κοντά μας, έβγαλε ένα ψήφισμα το δημοτικό συμβούλιο. Κανείς δεν διαφωνεί αλλά στην πράξη αγνοούν τον καβαλιώτικο λαό. Όποιοι τον αγνοούν, θα τους αγνοήσει κι ο λαός στις επερχόμενες εκλογές.

Σαν ΝΟΚ είμαστε υποχρεωμένοι να αφήσουμε το κτίριο στις 12 Μαρτίου. Ο ΟΘΑΚ μια βδομάδα νωρίτερα. Αυτό δεν θα γίνει τόσο απλά. Υπάρχουν νομικά όπλα τα οποία εμείς χρησιμοποιήσουμε. Μέχρι και για ακύρωση του διαγωνισμού, που τολμάω να πω ότι είναι παράνομος. Πάσχει, κι από τη στιγμή που πάσχει όσοι τον ψήφισαν και μπορεί να έχουν νομικές κυρώσεις, θα τις δεχθούν. Δεν μπορεί να παρανομείς όταν είσαι σε ένα πόστο. Και θα είναι εκτεθειμένοι κι αυτοί που τους διόρισαν. Διότι πολλοί από αυτούς είναι από φορείς και ξέρουμε ποιος διόρισε ποιον. Κάποιοι είναι καλυμμένοι από κάποιον αντισυνταγματικό νόμο, οι άνθρωποι του ΤΑΙΠΕΔ στην Αθήνα, ο οποίος λέει ότι δεν μπορείς να τους διώξεις ποινικά. Οι υπόλοιποι που δεν καλύπτονται από αυτόν τον νόμο θεωρώ ότι έχουν πρόβλημα».

Προηγούμενο άρθροΤα 100 επαγγέλματα που μπορούν να πάρουν επιδότηση από ΕΣΠΑ (όλο το πρόγραμμα)
Επόμενο άρθροΤράκαρε με… την εφορία: Οι πινακίδες Βουλγαρίας κόστισαν ακριβά στον Καβαλιώτη