Σε δεινή θέση είναι οι επαγγελματίες εστίασης της Καβάλας

Σε δεινή θέση είναι οι επαγγελματίες εστίασης καθώς δεν γνωρίζουν πότε θα επαναλειτουργήσουν Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου τους κ. Γιώργο Βαφείδη, πολλά καταστήματα δεν θα επαναλειτουργήσουν.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «βρισκόμαστε σε δεινή θέση. Δεν έχει αλλάξει κάτι στον κλάδο μας. Ακουστήκαν κάποια σενάρια για επανεκκίνηση στις αρχές Δεκέμβρη, αλλά όχι κάτι ουσιώδες. Μέσα στη βδομάδα θα εξεταστεί και ανακοινωθεί κάποιο σχέδιο. Μακάρι να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε μέσα στις γιορτές αλλά το θεωρώ δύσκολο. Ακόμη κι αν συμβεί, θα γίνει υπό ειδικές συνθήκες με αυστηρά μέτρα. Αν λειτουργήσουμε για 10-15 μέρες και επανέλθει το lock down δεν συμφέρει τον κλάδο και ειδικά τα καταστήματα εστίασης που χρειάζονται διαδικασίες για να ανανεωθούν οι πρώτες ύλες, με μεγάλο κόστος κι αν έρθει νέο lock down αυτός ο κόπος πάει χαμένος και αυτή η διαδικασία γίνεται ατέρμονη και επαναλαμβανόμενη. Είναι προτιμότερο για κάποιους να παραμείνουν κλειστοί.

Το take away βοήθησε κυρίως στο ψυχολογικό κομμάτι. Τα καταστήματα που το χρησιμοποιούσαν, είχαν το πελατολόγιό τους και πήγαν καλύτερα. Οι υπόλοιποι δεν είναι εύκολο από τη μία στιγμή στην άλλη να το κάνουν και να αποδώσει».

ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ

Για τη συνέχεια είπε ότι «για όταν ανοίξουμε δεν υπάρχει σαφής εικόνα. Δεν έχει ανακοινωθεί κάτι ώστε να ξέρουμε πώς θα λειτουργήσουμε. Το λογικό είναι τα μέτρα να είναι ιδιαίτερα αυστηρά και οι συνθήκες λειτουργίας των χώρων θα είναι ιδιαίτερα κοστοβόρες. Οι εσωτερικοί χώροι δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν στο ακέραιο και σημαντικό ρόλο θα παίξει η ψυχολογία των πελατών. Οι συνήθειες αλλάζουν και το κοινό δεν θα μπει εύκολα σε κλειστούς χώρους. Όλα θα κριθούν στους εξωτερικούς χώρους. Ακούγονται διάφορα με πλέξι γκλας, χρηματοδότηση για θερμαντικά σώματα. Σημαντικό ρόλο παίζει και η εποχή που θα ξεκινήσει η λειτουργία μας, αν και εφόσον γίνει. Τώρα με το χειμώνα οι συνθήκες δεν ευνοούν. Συν τον αντικαπνιστικό νόμο. Θα πρέπει να γίνει συνδυασμός όλων των παραγόντων για να μπει ξανά σε λειτουργία ο κλάδος».

Hot this week

Στην Καβάλα την Δευτέρα ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Δημήτρης Μαρκόπουλος

Την Δευτέρα 31 Αυγούστου 2026 ημέρα Δευτέρα, πρόκειται να...

Ικανοποίηση επικρατεί στον εμπορικό κόσμο της Καβάλας από το 3ο Kavala Summer Shopping Night

Ικανοποίηση επικρατεί στον εμπορικό κόσμο της Καβάλας από το...

Ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων της Θάσου με την Manager της Wiss Air Group

Μετά από πρόσκληση της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου, παρευρέθηκε στο...

Topics

Ικανοποίηση επικρατεί στον εμπορικό κόσμο της Καβάλας από το 3ο Kavala Summer Shopping Night

Ικανοποίηση επικρατεί στον εμπορικό κόσμο της Καβάλας από το...

Ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων της Θάσου με την Manager της Wiss Air Group

Μετά από πρόσκληση της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου, παρευρέθηκε στο...

Σειρά επισκέψεων υπουργών και υφυπουργών στην Καβάλα ενόψει της 90ής ΔΕΘ

Σειρά επισκέψεων στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας θα πραγματοποιήσουν από...

Μακάριος Λαζαρίδης: Και οι ορεινές περιοχές έχουν ζωή…

Το ζήτημα της ελλιπούς τηλεπικοινωνιακής κάλυψης σε ορεινές κοινότητες...

4,8 εκατ. ευρώ για τους πληγέντες αγρότες των Τεναγών Φιλίππων – «Η απόφαση ελήφθη»

Μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για τους αγρότες των Τεναγών...

Related Articles

Δημοφιλείς κατηγορίες