Σειρά επαφών είχε με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας ο νέος δήμαρχος Καβάλας κ.  Θεόδωρος Μουριάδης για μία σειρά θεμάτων με κυρίαρχο το θέμα του Περιγιαλίου.

Σχετικά μ’ αυτό το θέμα δήλωσε ότι «για να  τελειώνει το θέμα, να συνεννοηθώ με τον κ. Περιφερειάρχη για να δούμε τι πρέπει να κάνουμε ούτως ώστε να απλουστευτούν οι διαδικασίες για την Περιφέρεια για να μπορέσουμε να τελειώσουμε αυτό το πολύ σοβαρό θέμα. Διότι χωρίς αυτό θα έχουμε πρόβλημα υλοποίησης του σχεδίου. Είναι κάτι που πρέπει να τελειώσει γρήγορα. Και θέλω να συνεννοηθώ με τον κ. περιφερειάρχη για να δούμε πώς μπορούμε να συνεργαστούμε για να το τελειώσουμε γρήγορα.

Επίσης θέλω να δω τα ευρωπαϊκά προγράμματα, ούτως ώστε και να έχουμε ετοιμότητα. Στη 1 Σεπτεμβρίου που ξεκινάει η θητεία μου, τουλάχιστον να είμαστε έτοιμοι για τον πρώτο χρόνο και τι θα κάνουμε γενικά. Όλο το πλάνο δηλαδή της 4ετίας, αλλά πιο πολύ όμως οι άμεσες ενέργειες που πρέπει να γίνουν τον πρώτο χρόνο, οι οποίες είναι αρκετές».

Για τη συνάντηση με τον περιφερειάρχη είπε ότι «αυτήν τη στιγμή πάω στην Κομοτηνή για να βρεθώ σε κάποιες υπηρεσίες. Ο Περιφερειάρχης εκτάκτως έφυγε, θα τα πούμε όμως από βδομάδα. Θα συζητήσουμε διάφορα ζητήματα».

ΚΑΛΑΜΙΤΣΑ

Για το θέμα της Καλαμίτσας  θα έχει επαφές τη Δευτέρα στην Αθήνα τονίζοντας  ότι «υπάρχει το γνωστό θέμα ότι είναι ιδιοκτησία της ΕΤΑΔ. Μιλάμε για τα κτίσματα που κάποτε ήταν του ΕΟΤ κι όχι για την ακτή, αυτή είναι του υπουργείου Οικονομικών. Θα έχω μία πρώτη επαφή μαζί τους, να δούμε πώς μπορούνε να συνεργαστούμε ή πώς μπορεί να παραχωρηθεί η ακτή και ει δυνατόν να είναι και ιδιοκτησία του Δήμου Καβάλας. Θα μιλήσω μαζί τους για να δούμε τι μέλλει γενέσθαι. Είναι ένα θέμα που πρέπει να τελειώσει. Είναι λίγες οι πόλεις που έχουν τόσο κοντά παραλίες που κάποια στιγμή πρέπει να αξιοποιήσουμε. Να φτιαχτούν οι εγκαταστάσεις. Αυτά, όμως, προϋποθέτουν ότι ο δήμος για να μπορέσει να επέμβει πρέπει να είναι ιδιοκτησία του ή να έχει παραχωρηθεί για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Κι αυτό θα γίνει. Μια πρώτη επαφή με τον Διευθύνοντα σύμβουλο και θα δούμε από ‘κει και πέρα το τι γίνεται. Κατεβαίνουμε με το πνεύμα συνεργασίας. Υπάρχει μεν ένα εμπόδιο μπροστά μας το πρόστιμο του 1 εκ- αλλά θα δούμε τι θα κάνουμε για να βγούμε ωφελημένοι από αυτήν τη διαπραγμάτευση. Αυτήν την επαφή θα την έχουμε τη Δευτέρα. Δεν είναι δεσμευτική αφού δεν έχω αναλάβει ακόμη καθήκοντα. Είναι διερευνητική. Από ‘κει και πέρα όλες οι σοβαρές διεκδικήσεις θα γίνονται από μία ομάδα ανθρώπων, για να υπάρχει μία συνέχεια. Το ίδιο θα γίνει και με τις άλλες διεκδικήσεις που αφορούν το νοσοκομείο, τα στρατόπεδα κλπ. Σίγουρα δεν θα λυθούν από τη μία μέρα στην άλλη, αλλά θα γίνει μια σοβαρή διαπραγμάτευση για να έχουν αίσιο τέλος».

Προηγούμενο άρθροΚτηματολόγιο: Έρχεται παράταση σε Καβάλα και άλλες 18 περιοχές
Επόμενο άρθροΟ Χρήστος Μέτιος συμμετείχε στη σύσκεψη του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κ. Μητσοτάκη με τους Περιφερειάρχες