Σήμερα στις 11 το πρωί θα γίνει στο ΕΚΑΒ η επίσημη παράδοση- παραλαβή του οχήματος δωρεά από την ομάδα ποδοσφαίρου του ΑΟΚ. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων κ. Κώστα Τσιτσιλικάκη πρόκειται για ένα μικρό και ευέλικτο όχημα που θα τους δώσει λύσεις.

Συγκεκριμένα είπε ότι «εδώ και πάρα πολλά χρόνια σαν εργαζόμενοι, καταλάβαμε τις ανάγκες της πόλης κι έτσι ζητήσαμε τη βοήθεια τοπικών φορέων κι επιχειρήσεων για να μας δώσουν ένα όχημα μικρού όγκου που θα είναι ταχείας επέμβασης με έναν διασώστη κι ένα γιατρό, στα ευρωπαϊκά πρότυπα και σύμφωνα με τις μορφολογικές ανάγκες της πόλης. Έχουμε, π.χ., την Παναγία με τα πολλά στενά και τα δύσκολα σημεία για τα μεγάλα οχήματα που έχουμε.

Πριν 1,5 χρόνο, σε μία επικοινωνία που είχαμε με τον γιατρό κ. Μιχάλη Σωτηρόπουλο κάναμε μια κουβέντα, του ανέφερα το αίτημα και μέσα σε 5’, αφού είχε επαφές με το Δ.Σ. του ΑΟΚ, μου απάντησε. Είχε ο ΑΟΚ ένα αυτοκίνητο που το έβγαλε σε κλήρωση και κανένας δεν το πήρε κι αυτόματα αποφάσισαν να μας το δωρίσουν γι’ αυτές τις ανάγκες.

Επειδή ΕΚΑΒ σημαίνει επείγουσα προ-νοσοκομειακή και άρα πρέπει να έχουμε χαμηλούς χρόνους πρόσβασης στο περιστατικό, θεωρούμε ότι αυτό το αυτοκίνητο θα μας βοηθήσει για να το έχουμε χειμώνα- καλοκαίρι σε δύσκολες περιοχές.

Θα έχουμε την παρουσίαση αυτού του αυτοκινήτου αύριο (σ.σ. σήμερα). Πέρα από τον ΑΟΚ και τον γιατρό κ. Σωτηρόπουλο, βοήθησαν κι άλλοι φορείς, όπως ο βουλευτής κ. Μακάριος Λαζαρίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Κώστας Αντωνιάδης, για να ξεπεράσουμε κάποιους γραφειοκρατικούς σκοπέλους.

Αυτό που θέλουμε είναι να μας βοηθήσουν όλοι οι φορείς ώστε να μπορούμε να έχουμε προσωπικό, να πάρουμε περισσότερο προσωπικό, ώστε να μπορούμε να βγάζουμε αυτό το αυτοκίνητο σε καθημερινή βάση. Αυτό είναι για μας μία αναβάθμιση, σε τοπικό επίπεδο για το ΕΚΑΒ και συνεχίζουμε τον αγώνα μας για ακόμη περισσότερες αναβαθμίσεις. Θα μιλήσουμε με τον δήμαρχο για θέματα σχετικά με την υγεία που αφορούν τον Δήμο Καβάλας κι ευχόμαστε να μην περάσουν τόσα χρόνια, όπως από τότε που κάναμε αυτό το αίτημα πριν 8-9 χρόνια, να μας καταλάβουν πιο νωρίς για να έχουμε καλύτερης ποιότητας υπηρεσίες».

Προηγούμενο άρθροΑδιανόητη η επικείμενη κατεδάφιση του Ιερού Ναού της Μεταμορφώσεως
Επόμενο άρθροΤο σχέδιο Μητσοτάκη για την επανεκκίνηση: 16 Μαρτίου ανοίγει το λιανεμπόριο – Αγορές με μήνυμα στο «13032»