Ο δήμαρχος της περιοχής έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με τους εμβολιασμούς, οι οποίοι είναι κάτω του 50%.

νοσοκομείο σέρρες
Παρ’ότι ο κοροναϊός καλπάζει στη Βόρεια Ελλάδα, στις Σέρρες εντοπίζεται το φαινόμενο των αρνητών δημοτικών υπαλλήλων.

Με περιορισμούς η παρέλαση στην περιοχή

Ειδικότερα, υπάρχει μία μερίδα δημοτικών υπάλληλων που αρνούνται να εμβολιαστούν και να προσκομίσουν rapid test στην εργασία τους, καθώς σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Χρυσάφη, Δήμαρχο Σερρών, οι ανεμβολίαστοι δημοτικοί υπάλληλοι ανέρχονται στους 150, ενώ μεμονωμένες είναι οι περιπτώσεις που αρνούνται να συμμορφωθούν με τους κανονισμούς.

«Υπάρχει μία συγκεκριμένη οδηγία για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί να κάνουν συγκεκριμένα τεστ για να προσέρχονται στη δουλειά τους. Όσοι δεν συμμορφώνονται θα πρέπει να υποστούν τις κυρώσεις του νόμου. Είναι 3 ή 4 περιπτώσεις υπαλλήλων που αφορούν τα πρόστιμα», δήλωσε.

Το πρόστιμο ανέρχεται στα 300 ευρώ. «Το θέμα δεν είναι να βάζουμε το πρόστιμο, αλλά να διαφυλάξουμε τη δημόσια υγεία», πρόσθεσε.

Παράλληλα, η παρέλαση στις Σέρρες θα γίνει μόνο με τους σημαιοφόρους, τους παραστάτες και το άγημα του στρατού, και θα είναι περιορισμένη.

Ο κ. Χρυσάφης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με τους εμβολιασμούς, οι οποίοι είναι κάτω του 50%. «Είναι δύσκολα τα πράγματα, είμαστε αρκετά κάτω από το μέσο όρο. Είμαστε στο 45% των εμβολιασμένων. Η εξήγηση είναι ότι εδώ στην περιοχή νόσησαν πολλοί πέρυσι και θεωρούν ότι δεν πρέπει να εμβολιαστούν. Επίσης, πολλοί εμβολιάστηκαν σε κέντρα στη Θεσσαλονίκη, οπότε υπολογίζονται εκεί ως εμβολιασμένοι», είπε.

Προηγούμενο άρθροΒέτο από Παπαδάκη για αλλαγή ώρας
Επόμενο άρθροΚορονοϊός: Γεμάτες οι ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα – Ο φόβος για τη Θράκη