Τη δήμαρχο Καβάλας κα Τσανάκα επισκέφθηκε σήμερα ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος  κ. Παράσχος Αγανικόλας ζητώντας την να κλείσει το δημαρχείο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την Συμφωνία των Πρεσπών.

Όπως δήλωσε «ζήτησα από τη δήμαρχο Καβάλας κ. Τσανάκα να κλείσει το δημαρχείο για το υπόλοιπο της ημέρας γιατί πιστεύω ότι αυτό είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε σαν Έλληνες πολίτες απέναντι σ’ αυτήν την αντισυνταγματική συμφωνία που είναι έτοιμη να ψηφιστεί σήμερα (σ.σ. χθες) το μεσημέρι στη Βουλή, έστω κατά πλειοψηφία. Για μένα αυτή η συμφωνία δεν πρεσβεύει εθνικό συμφέρον αλλά τη δημιουργία ενός καινούργιου κράτους, της Μακεδονίας του Αιγαίου. Θεωρώ και πιστεύω ότι αυτά που έλεγα για το Σκοπιανό άρχισαν να επαληθεύονται. Δυστυχώς, η αντιπολίτευση είναι πάρα πολύ λίγη, δεν πείθει και έτσι προχωράνε στην ψήφιση αυτής της παράνομης και αντισυνταγματικής συμφωνίας. Είναι απίστευτο να ακούμε ακόμη και σήμερα από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να λένε ότι υπάρχει μια τέτοια καλή συμφωνία να έρθει και στα Δωδεκάνησα. Το θεωρώ απαράδεκτο και αδιανόητο. Αυτή τη στιγμή η ψώρα θα μπει σε πολύ σοβαρές περιπέτειες με την ψήφιση αυτής της συμφωνίας. Τοι πιο βασικό απ’ όλα είναι ότι σε 30 μέρες από σήμερα, ο κ. Ζάεφ θα έρθει στην Ελλάδα στα πλαίσια της καλής γειτονίας με τον κ. Τσίπρα και από κάτω όλα τα ΜΜΕ θα γράφουν «Ζάεφ, πρωθυπουργός των Μακεδόνων» και θα τον υποδεχθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και θα του αποδώσει τιμές και θα καταθέσουν στεφάνι στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη. Κι εμείς όλοι υπόλοιποι στη βόρεια Ελλάδα τι είμαστε; Αν αυτοί είναι οι Μακεδόνες όπως βγαίνουν και δηλώνουν –διότι η συμφωνία τα δίνει όλα. Μακεδονικό λαό, εθνότητα, γλώσσα- εμείς στη βόρεια Ελλάδα τι είμαστε; Το θεωρώ απαράδεκτο και πιστεύω ότι όλοι οι Καβαλιώτες πρέπει να είμαστε εκεί σήμερα στη δημαρχεία και θα ζητήσω από την κα δήμαρχο να το κλείσει για το υπόλοιπο της ημέρας.

Είμαι πολύ στεναχωρημένος. Δεν περίμενα να έρθουν έτσι τα πράγματα και δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό τους. Παρακολουθώ τη Βουλή εδώ και δύο μέρες, έχω ακούσει απίστευτα πράγματα. Μιλάνε για 3 και 4 Μακεδονίες. Αυτό που έχω να τους πω είναι η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική. Αυτή είναι η θέση μου και η θέση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Και πιστεύω ότι δεν μπορούν να πάνε ενάντια τον ελληνικό λαό. Αποδείχθηκε από τα συλλαλητήρια, ούτε ακροδεξιοί είναι, ούτε ακροαριστεροί. Είναι φιλήσυχοι άνθρωποι, οικογενειάρχες, που δεν θέλουν αυτήν τη συμφωνία».

ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ

Σε ό,τι αφορά τα επόμενα δικά του πολιτικά βήματα, είπε ότι «πιστεύω ότι με την πορεία που χάραξα έχω κερδίσει το σεβασμό όλων. Θεωρώ τον εαυτό μου με τη λογική πάνω απ’ όλα και την αλήθεια. Γι’ αυτό και μπορώ και μιλάω με όλους τους ανθρώπους και χώρους. Είμαι υπέρ των συνεργασιών, δεν συζητάμε όμως για συνεργασία με κάποιον που στο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου έχει ψηφίσει παρών ή ενάντια στο Μακεδονικό. Για μένα είναι μείζον θέμα για την Ελλάδα. Θεωρώ ότι η εθνική γραμμή δεν πρέπει να αλλάζει από καμία κυβέρνηση. Δεν γίνεται να υποχωρούμε συνέχεια».

Προηγούμενο άρθροTα διεθνή ΜΜΕ για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών
Επόμενο άρθροΔέντρο έπεσε επάνω στα καλώδια της ΔΕΗ-χωρίς ρεύμα η Δ.Ενότητα Φιλίππων