Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (UNWTO) θα βοηθήσει τη Θάσο να ανοικοδομήσει τον τουριστικό της προφίλ χωρίς αποκλεισμούς και με τους κατοίκους στο προσκήνιο.

Η συνεργασία με τον Δήμο Θάσου θα επικεντρωθεί στο τουριστικό μάρκετινγκ και στη συμμετοχή της κοινότητας στον τουρισμό στο νησί.
Οι κοινές δράσεις είναι μέρος μιας ευρύτερης εστίασης στην τοποθέτηση των τοπικών κοινοτήτων στο επίκεντρο των τουριστικών πολιτικών, καθώς η ανάκαμψη του τομέα συνεχίζει να επιταχύνεται.

“Το έργο αυτό είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο ο UNWTO συνεργάζεται με τις κοινότητες για να διασφαλίσει ότι ο τουρισμός αναπτύσσεται με τρόπο που είναι επωφελής για όλους”, δήλωσε ο Zurab Pololikashvili, Γενικός Γραμματέας του UNWTO,

Σχέδιο δράσης μάρκετινγκ

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, ο UNWTO θα συνεργαστεί με τον Δήμο για να ενισχύσει την ποικιλομορφία και την ανθεκτικότητα του τουρισμού στο νησί.

Οι πρωτοβουλίες μάρκετινγκ για τον τουρισμό της Θάσου που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια θα αναλυθούν διεξοδικά. Τα βασικά συμπεράσματα θα χρησιμοποιηθούν για την ενημέρωση των μελλοντικών εργασιών.
Στη συνέχεια, τα δύο μέρη θα συνεργαστούν για ένα νέο σχέδιο δράσης μάρκετινγκ. Αυτό, θα είναι στοχευμένο στη βελτίωση των προσπαθειών και των σχετικών πρωτοβουλιών μέσω σύγχρονων και αποτελεσματικών εργαλείων.
Κατανόηση των τοπικών αναγκών

Οι κοινές εργασίες θα εξετάσουν επίσης τις αντιλήψεις, το όραμα και τις προτεραιότητες των κατοίκων όσον αφορά την ανάπτυξη του τουρισμού στη Θάσο.

Θα διεξαχθεί μελέτη κατοίκων με στόχο την καλύτερη κατανόηση των απόψεων των κατοίκων της Θάσου για τον τουρισμό. Στόχος είναι η συλλογή πληροφοριών σχετικά με το πώς οι κάτοικοι αντιλαμβάνονται ότι ο τουρισμός επηρεάζει την οικονομία, το περιβάλλον και τον πολιτισμό του νησιού.
Τα ευρήματα της μελέτης θα χρησιμοποιηθούν για την ενημέρωση της ανάπτυξης βιώσιμων και χωρίς αποκλεισμούς τουριστικών πολιτικών για τη Θάσο.

Πηγή:www.tourismtoday.gr

Προηγούμενο άρθροΠοιοι ψάχνονται για τις Ευρωεκλογές – Η κινητικότητα στην Δεξιά και οι… επιστροφές (;)
Επόμενο άρθροΠήρε άδεια ο σύνδεσμος φιλάθλων ΑΟΚ “Γαλάζιοι Αργοναύτες”