Ο Αύγουστος αρχίζει και τελειώνει με πανσέληνο. Η σημερινή Πανσέληνος του Αυγούστου ονομάζεται «Φεγγάρι του Οξύρρυγχου», ενώ στις 31 Αυγούστου μας περιμένει το Blue Moon. Η πανσέληνος επηρεάζει τα ζώδια με διαφορετικούς τρόπους και αυτό το σεληνιακό φαινόμενο μπορεί να φέρει διαφορετικές προοπτικές και αλλαγές στη ζωή σας, αν είστε ανοιχτοί σε αυτές.

Κριός (21 Μαρτίου – 19 Απριλίου)

Ελεύθεροι Κριοί, να χαρείτε, καθώς είναι πιθανό να γνωρίσετε την αδελφή ψυχή σας μέσω ενός φίλου σας αυτή την περίοδο. Κοινωνικά μιλώντας, αυτή είναι μια περίοδος διασκέδασης. Η καρδιά σας θα ανοίξει καθώς κάνετε πολλές νέες γνωριμίες και συμφιλιώνεστε με παλιούς φίλους. Συνολικά, αυτή η περίοδος φέρνει πολλή θετικότητα και ευθυμία.

Ταύρος (20 Απριλίου – 20 Μαΐου)

Αυτό το ζώδιο της γης που συμβολίζεται από τον ουράνιο ταύρο πρόκειται να κάνει μερικά αξιοζήλευτα βήματα στην επαγγελματική του ζωή. Αυτή η περίοδος έχει να κάνει με τα επιτεύγματα και τη δόξα για αυτό το ζώδιο που προορίζεται για πολυτέλεια. Θα πρέπει να κάνετε ό,τι καλύτερο από αυτή τη στιγμή και πέρα για να αναπτυχθείτε στην καριέρα σας και να θα δεχθείτε νέες προαγωγές ή οποιεσδήποτε τέτοιες ευκαιρίες που έρχονται, καθώς τα αστέρια είναι όλα υπέρ σας.

Δίδυμοι (21 Μαΐου – 20 Ιουνίου)

Αυτό το ζώδιο του αέρα πρόκειται να ξεκινήσει μια αξέχαστη περιπέτεια είτε που σχετίζεται με ταξίδια είτε που αφορά την καριέρα σας, είτε και τα δύο. Η περιέργειά σας θα κινηθεί και θα έχετε μεγάλο κίνητρο να δοκιμάσετε νέα πράγματα και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας.

Καρκίνος (21 Ιουνίου – 22 Ιουλίου)

Αυτό το συναισθηματικό ζώδιο του νερού, πρέπει να φροντίσει δύο παράγοντες κατά τη διάρκεια της πανσελήνου του οξύρρυγχου: τη στενότερη προσωπική τους σχέση και τα οικονομικά τους. Υπάρχει μια εισερχόμενη αλλαγή και στις δύο αυτές σημαντικές πτυχές της ζωής σας. Ενώ θα αντιμετωπίσετε σοβαρά ερωτήματα σχετικά με το μέλλον της σχέσης σας, θα πρέπει επίσης να επικεντρωθείτε στις επενδύσεις τους. Αυτή η περίοδος σίγουρα αποτελεί μια δύσκολη περίοδο για αυτό το ζώδιο.

Λέων (23 Ιουλίου – 22 Αυγούστου)

Οι ελεύθεροι και αφοσιωμένοι Λέοντες θα περάσουν ευχάριστα καθώς η έμφαση θα δοθεί στις σχέσεις τους. Αυτό το ζώδιο της φωτιάς, είναι έτοιμο να συναντήσει την αδελφή ψυχή τους. Όσοι βγαίνουν ραντεβού μπορεί να έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν μια ευτυχισμένη και μακροχρόνια σχέση, ενώ όσοι βρίσκονται ήδη σε σχέση θα βιώσουν μερικές ευχάριστες στιγμές με τον σύντροφό τους.

Παρθένος (23 Αυγούστου – 22 Σεπτεμβρίου)

Συνιστάται να πάρετε την υγεία σας πιο σοβαρά: ψυχική και σωματική. Κατά τη διάρκεια αυτής της πανσελήνου, θα έχετε πολλά να αντιμετωπίσετε σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο και πρέπει να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας και να διασχίσετε αυτό το κύμα με υπομονή.

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου – 22 Οκτωβρίου)

Αυτό το έξυπνο και κοινωνικό ζώδιο του αέρα, θα έρθει πραγματικά στο στοιχείο του κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Θα είναι οι κοινωνικοί και γοητευτικοί εαυτοί τους και οι singles θα θέλουν να βάλουν τον εαυτό τους εκεί έξω και να σφυρηλατήσουν νέες και ενδιαφέρουσες σχέσεις. Όσοι προσπαθούν να επεκτείνουν την οικογένειά τους θα ευλογηθούν με ένα καλό νέο, καθώς αυτή η περίοδος ευνοεί επίσης τη γονιμότητα.

Σκορπιός (23 Οκτωβρίου – 21 Νοεμβρίου)

Αυτό το έντονο ζώδιο του νερού θα μετατοπίσει την προσοχή του προς το σπίτι. Η ανανέωση του σπιτιού τους και η εστίαση στην οικογένειά τους θα είναι ο πρωταρχικός τους στόχος. Θα υπάρχει πολλή αγάπη, ειρήνη και αίσθηση του ανήκειν σε αυτό το συχνά παρεξηγημένο ζώδιο. Συνολικά, αυτή η πανσέληνος θα είναι αρκετά ικανοποιητική για αυτό το σταθερό ζώδιο.

Τοξότης (22 Νοεμβρίου – 21 Δεκεμβρίου)

Το τελευταίο από τα ζώδια της φωτιάς, θα μπει στην πιο παραγωγική φάση της χρονιάς φέτος τον Αύγουστο! Στο μέτωπο της εργασίας, θα είναι δημιουργικοί, ενεργητικοί και εμπνευσμένοι. Σε προσωπικό επίπεδο, θα είναι γεμάτοι ιδέες για να αξιοποιήσουν στο έπακρο τον ελεύθερο χρόνο τους και θα κάνουν αυτό που τους αρέσει να κάνουν καλύτερα: τα ταξίδια! Η πανσέληνος του Αυγούστου σηματοδοτεί μια πολύ τυχαία και ενδιαφέρουσα στιγμή για αυτό το μεταβλητό ζώδιο.

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου – 19 Ιανουαρίου)

Από οικονομική άποψη, αυτή είναι η καλύτερη στιγμή για τους Αιγόκερους. Αυτό το ζώδιο θα εργαστεί σκληρά και θα καρπωθεί και αυτό τα οφέλη των προσπαθειών του. Είναι πιθανό να λάβετε αύξηση ή προαγωγή ή να λάβετε χρηματικό έπαθλο ή ακόμα και να κερδίσετε σε μια λαχειοφόρο αγορά!

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου – 18 Φεβρουαρίου)

Η πανσέληνος της 1ης Αυγούστου είναι στον οίκο του Υδροχόου και ως εκ τούτου, είναι η ώρα για την εκδήλωση αυτού του ζωδίου του αέρα. Θα έχετε καλή τύχη για να εκπληρώσετε όλα τα προσωπικά και τα όνειρά σας που σχετίζονται με την καριέρα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Ιχθείς (19 Φεβρουαρίου – 20 Μαρτίου)

Αυτό το ονειρικό ζώδιο του νερού που υποδηλώνεται από δύο ψάρια που κολυμπούν σε αντίθετες κατευθύνσεις πρέπει να κάνει ένα διάλειμμα. Μπορεί να αισθάνονται λίγο κουρασμένοι. Αυτό σημαίνει ότι πατούν το κουμπί επανεκκίνησης και χαλαρώνουν για λίγο μέχρι να ανακτήσουν την ενέργεια και το κοινωνικό εύρος τους.

Τι είναι η υπερπανσέληνος

Όπως χρησιμοποιείται σήμερα, η λέξη υπερπανσέληνος επινοήθηκε από τον αστρολόγο Richard Nolle το 1979. Και σύμφωνα με τον ορισμό του Nolle, μια πανσέληνος ή νέα σελήνη είναι υπερπανσέληνος όταν βρίσκεται επίσης σε απόσταση 90% από το κοντινότερο σημείο της στη Γη. Ωστόσο, διαφορετικοί ερευνητές υπολογίζουν διαφορετικά την υπερπανσέληνο.

Το EarthSky χρησιμοποιεί τις ημερομηνίες υπερσελήνου όπως αυτές καθορίζονται από τον αστρονόμο Fred Espenak. Είναι περισσότερο γνωστός για τη θητεία του στο Κέντρο Διαστημικών Πτήσεων Goddard, όπου έγινε παγκοσμίως αναγνωρισμένος εμπειρογνώμονας στις προβλέψεις εκλείψεων. Επιπλέον, η μέθοδός του για τον υπολογισμό των υπερσελήνων λαμβάνει υπόψη τις αλλαγές στην τροχιά της σελήνης κατά τη διάρκεια κάθε σεληνιακού κύκλου.

Προηγούμενο άρθροΕνημερωτική εκδήλωση για θέματα πυροπροστασίας και του σχεδίου που υπάρχει για το Παληό την Τετάρτη 2/8
Επόμενο άρθροΝτίνος Κλειτσιώτης: Μέχρι τις 31 Αυγούστου, θα παρουσιάσω ένα καλό ψηφοδέλτιο, με άτομα που έχουν ενδιαφέρον για τα τοπικά δρώμενα