Την ώρα που το Ισραήλ στέλνει το μήνυμα ότι οι χερσαίες επιχειρήσεις στη Γάζα είναι αναπόφευκτες και έτοιμες να ξεκινήσουν, η Χαμάς προσφέρθηκε να απελευθερώσει μερικούς από τους ομήρους με αντάλλαγμα την άμεση κατάπαυση του πυρός.

Σύμφωνα με το BBC, το Ισραήλ μέχρι στιγμής δεν έχει συμφωνήσει σε αυτό.

Οι διαπραγματεύσεις με διεθνή μεσολάβηση συνεχίζονται για τους ομήρους που κρατούνται στη Γάζα. Δεν έχει υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση από καμία πλευρά για τις λεπτομέρειες των συζητήσεων. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ η Χαμάς δεν κρατά όλους τους ομήρους. Μερικοί κρατούνται από άλλες ένοπλες μαχητικές ομάδες.

Η συνεχιζόμενη αιχμαλωσία τους στη Γάζα είναι ένας παράγοντας που περιπλέκει τους Ισραηλινούς διοικητές που σχεδιάζουν την επιδιωκόμενη χερσαία εισβολή τους.

Προφανώς, οι όμηροι έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να βγουν ζωντανοί εάν αυτό μπορεί να γίνει με διαπραγματεύσεις.

Πόσοι είναι οι όμηροι

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) εξέδωσαν νέα ανακοίνωση με πληροφορίες για τους 200 ομήρους που κρατούνται αυτή τη στιγμή στη Λωρίδα της Γάζας.

Tα τελευταία στοιχεία:

Περισσότερα από 20 από αυτά είναι παιδιά κάτω των 18 ετών
10 έως 20 από αυτούς είναι άνω των 60 ετών
Η πλειοψηφία των ομήρων είναι ζωντανοί
Η δήλωση του IDF αναφέρει επίσης ότι τα πτώματα μεταφέρθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας μετά τις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Δεκάδες πτώματα δεν έχουν ακόμη ανασυρθεί από τα σύνορα της Γάζας

Δεκάδες πτώματα θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης της Χαμάς της 7ης Οκτωβρίου εξακολουθούν να βρίσκονται κοντά στα σύνορα του Ισραήλ με τη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε στο CNN ένας εθελοντής έρευνας και διάσωσης στο Be’eri, ένα ισραηλινό κιμπούτς που δέχτηκε επίθεση κοντά στα σύνορα.

Δεν έχουν ανακτηθεί ακόμη λόγω των επιθέσεων με ρουκέτες της Χαμάς από τη Γάζα, δήλωσε ο Γιόσι Λαντάου, επικεφαλής της νότιας διοίκησης της ZAKA, της ισραηλινής υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης διάσωσης εθελοντών.

Η ομάδα εργάζεται ασταμάτητα προσπαθώντας να ανασύρει τα πτώματα των θυμάτων της σφαγής την περασμένη εβδομάδα. Κάθε μέρα εντοπίζονται περισσότερα, είπε.

Οι επιθέσεις με ρουκέτες συνεχίζουν να εκτοξεύονται από τη Λωρίδα της Γάζας προς το Ισραήλ, παρόλο που οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις συνεχίζουν να σφυροκοπούν τον θύλακα με σφοδρά πλήγματα.

Ο καπνός που αναδύεται από τη Λωρίδα της Γάζας είναι ορατός από το κιμπούτς Be’eri.

Προηγούμενο άρθροΟΛΚ: Στην Καβάλα η συνεδρίαση της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος
Επόμενο άρθροΕξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης διαγράφει τον Τζουμάκα – Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας