«Τις τελευταίες ώρες έχουμε διαρκώς νέες ενάρξεις πυρκαγιών, σχεδόν κάθε 10 λεπτά ξεσπάει και μία νέα φωτιά» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης στην επίσημη ενημέρωση για τα πύρινα μέτωπα που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Για την φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης (19/06) στην Λ. Βάρης – Κορωπίου, ο κ. Βαθρακογιάννης τόνισε πως «η πυρκαγιά στο Κορωπί ξεκίνησε από χαμηλή βλάστηση πλησίον της σχολής Ευελπίδων και επεκτάθηκε ταχύτατα στην ευρύτερη περιοχή λόγω των ισχυρών ανέμων που έφτασαν τα 8 μποφόρ. Με την συνδρομή δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ., όπου χρειαστεί πραγματοποιείται απομάκρυνση κατοίκων καθώς προέχει η ασφάλειά τους, και οι δυνάμεις που επιχειρούν ενισχύονται συνεχώς».

Σε εξέλιξη ακόμη μία φωτιά στην Αργολίδα, όπου μόλις πριν από λίγο εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση της περιοχής “Δάρδιζα”. «Εφιστούμε την προσοχή όλων γιατί οι πυρκαγιές λαμβάνουν γρήγορα διαστάσεις και γίνονται επικίνδυνες. Είναι μία πολύ δύσκολη ημέρα».

Προηγούμενο άρθροΕπίσκεψη του Πρύτανη του Πανεπιστημίου του Gabrovo στον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας
Επόμενο άρθροΣυνεργασία της Περιφέρειας ΑΜΘ με την FRAPORT για την βελτίωση της αεροπορικής σύνδεσης της Καβάλας με την Αθήνα και το Εξωτερικό