Ανυπόστατα ψέματα χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς στελεχών του Σωματείου Οικοδόμων ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Κώστας Ποδάρας, για προσπάθεια νόθευσης των εκλογών του σωματείου.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «αυτά είναι ανυπόστατα ψέματα, όπως συνηθίσουν να λένε οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Διέλυσαν ολόκληρο συνέδριο της ΓΣΕΕ, του κορυφαίου συνδικαλιστικού κινήματος της χώρας, και θα δίσταζαν να πουν αυτά τα ψέματα στην κοινωνία της Καβάλας;

Το Εργατικό Κέντρο Καβάλας είναι αρωγός και στηρίζει απόλυτα τις δημοκρατικές διαδικασίες όλων των σωματείων του νομού. Δεν υπήρχε τέτοια περίπτωση. Απλώς για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια μπήκε ένας νέος συνδυασμός στις αρχαιρεσίες του σωματείου των οικοδόμων κι αυτό φαίνεται τους πείραξε. Γιατί θέλουν να έχουν όλο το μετερίζι των οικοδόμων δικό τους. Να ξέρει ο κόσμος ότι κάτω από το μισό όσων ψήφισαν ήταν Έλληνες. Οι υπόλοιποι ήταν αλλοδαποί. Δεν ξέρω τι αμιγές σωματείο είναι αυτό, από τους 127 που ψήφισαν περίπου οι 25-30 είναι Έλληνες. Αυτό να το κρίνει ο κόσμος. Είναι κάτι που επιτρέπεται σύμφωνα με το Νόμο 1264 αλλά η δική μου θέση είναι ότι πρώτα είναι οι Έλληνες και μετά όλοι οι υπόλοιποι».

«ΤΟ ΛΕΝΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ»

Για αυτό που υποστηρίζουν οι του Σωματείου των Οικοδόμων  ότι οι εκλογές δεν έγιναν στο φυσικό τους χώρο, είπε ότι «αυτό το παραμύθι το λένε συνέχει και πολλοί άλλοι εκτός από το ΠΑΜΕ. Το Εργατικό Κέντρο έχει ορισμένο χρόνο λειτουργίας όπως όλες οι υπηρεσίες και το Σαββατοκύριακο είναι κλειστό. Για να ανοίξει η αίθουσα πρέπει να είναι και κάποιος από το προεδρείο για λόγους ασφαλείας και διάφορους άλλους λόγους. Τους έχουμε πει πολλές φορές, στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ βασικά γιατί με τους άλλους δεν έχουμε πρόβλημα, ότι μπορούν να κάνουν τις αρχαιρεσίες τους και μία και δύο μέρες και μετά από παράταση ωραρίου να πάει μέχρι και τις 5-6μμ. Αλλά καθημερινές. Στο τελευταίο Δ.Σ. τους είπαμε να καταθέσουν προτάσεις επί του θέματος και αναμένουμε».

Για το συνέδριο της ΓΣΕΕ είπε ότι «θα οριστεί προσωρινή διοίκηση από το Πρωτοδικείο Αθηνών, έπειτα από την τραμπούκικη και αντιδημοκρατική διάλυση του συνεδρίου από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ και της ΔΑΣ, εισβάλλοντας στις 3.20 στο ξενοδοχείο, σπάζοντας πόρτες και παράθυρα. Η λειτουργία της προσωρινής διοίκησης είναι σύμφωνα με το νόμο από 6 έως 9 μήνες. Οπότε γύρω στον Οκτώβριο με Νοέμβριο πιστεύω θα έχουμε πάλι το συνέδριο της ΓΣΕΕ και αυτήν τη φορά θα γίνει. Θα κερδίσουν οι υγιείς συνδικαλιστικές δυνάμεις κι όχι αυτές που δεν νοιάζονται για τον εργαζόμενο και δεν έχουν να δώσουν τίποτα στην κοινωνία μας».

Εφημερίδα Καβάλα

Προηγούμενο άρθροΘόδωρος Μουριάδης: Ο Αστέρας Καβάλας μας γέμισε περηφάνεια
Επόμενο άρθροΜε νομοσχέδιο η κυβέρνηση θέλει να περάσουν στον κρατικό προϋπολογισμό τα έσοδα του ΓΕΜΗ των Επιμελητηρίων