Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη στεφανιογραφία στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, σηματοδοτώντας την έναρξη λειτουργίας του νέου στεφανιογράφου και ανοίγοντας μια νέα εποχή για την καρδιολογική φροντίδα στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Η πρώτη αυτή επέμβαση διενεργήθηκε από τον επεμβατικό καρδιολόγο κ. Γεώργιο Μπομπότη, με τη συμμετοχή των ιατρών του νοσοκομείου, καρδιολόγου κ. Στρατάκη και της ειδικευόμενης καρδιολόγου κ. Ακήφογλου. Καθοριστική υπήρξε και η συμβολή του νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού, συγκεκριμένα των νοσηλευτών κ. Κλέβερ, κ. Μακαρίδου, κ. Πολυζωΐδου και κ. Γάτσου, της τεχνολόγου κ. Πιστόλα καθώς και της ακτινοφυσικού κ. Μπαζιόγλου.
Η επιτυχής ολοκλήρωση της πρώτης στεφανιογραφίας αποτελεί ορόσημο για το νοσοκομείο, καθώς πλέον δίνεται η δυνατότητα άμεσης διάγνωσης και αντιμετώπισης καρδιολογικών περιστατικών χωρίς τη μεταφορά ασθενών σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα.
Η λειτουργία του στεφανιογράφου ενισχύει ουσιαστικά το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, μειώνει τον χρόνο αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών και αναβαθμίζει συνολικά τον ρόλο του νοσοκομείου ως βασικού πυλώνα υγείας στην περιοχή.
Η σημερινή ημέρα χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα σημαντική, με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να δηλώνει έτοιμο να συνεχίσει με συνέπεια και υψηλό αίσθημα ευθύνης το έργο του, προς όφελος των πολιτών.





