Η ΔΕΥΑ Νέστου έχει καταθέσει μία πρόταση για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στο πλαίσιο του προγράμματος Α. Τρίτσης. Ο δήμαρχος κ. Σάββας Μιχαηλίδης ανέφερε πως η πρόταση για φωτοβολταϊκό πάρκο είναι ύψους 4,6 εκ. ευρώ.

Ο δήμαρχος Νέστου δήλωσε ότι “Είναι μια πρόταση που θα δημιουργήσει σημαντικά έργα και θα εξασφαλίσει στόχους που έχουμε θέσει. Έχει ξεκαθαρισθεί το κομμάτι που αφορά το πλαφόν που έχει κάθε Δήμος για να υποβάλλει προτάσεις σε ανώτατο οικονομικό όριο.

Έτσι εμείς στα πλαίσια αυτά και μέσα στο πλαφόν αυτό έχουμε υποβάλλει το έργο που έχουμε διασφαλίσει και 4,6 ευρώ για την υλοποίηση του και αφορά σε εγκατάσταση φωτοβολταικών προκειμένου να μειώσουμε το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιεί στους μηχανισμούς της η ΔΕΥΑΝ. Οι ανάγκες ηλεκτροδότησης δηλαδή θα καλυφθούν με αυτό το έργο, παράγοντας ενέργεια και δίδοντας την αντίστοιχη στη ΔΕΗ έχοντας έτσι όφελος στα οικονομικά της ΔΕΥΑΝ».

Η ΜΕΛΕΤΗ

Και πρόσθεσε πως «Την ίδια μελέτη έχουμε ωριμάσει για το Δήμο Νέστου αλλά δεν μπορούμε να υποβάλλουμε αφού είναι έξω από τα χρηματικά όρια που περιλαμβάνει το πρόγραμμα Α. ΤΡΙΤΣΗΣ. Θα περιμένουμε λοιπόν είτε πρόσκληση από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2021-2027 είτε τομεακά από κάποιο υπουργείο. Πάντως όταν έχεις μελέτες έχεις και ένα οπλοστάσιο που μπορείς να ενεργοποιήσεις όταν ανοίξει ο χρόνος υποβολής προτάσεων. Αυτός ο χρόνος είναι άλλωστε μικρός και κάθε πρόταση θέλει αδειοδοτήσεις, θέλει χρόνο.

Δεν είναι εύκολο να υποβάλλεις προτάσεις σε χρηματοδοτήσεις. Εμείς όμως έχουμε την ετοιμότητα και θα κάνουμε ό,τι χρειασθεί όταν όλα θα είναι έτοιμα προς προκήρυξη».

Προηγούμενο άρθροΒανδή – Νικολαΐδης: διαζύγιο μετά από 18 χρόνια γάμου
Επόμενο άρθροΣωτήρης Παπαδόπουλος: Ήταν πολύ πρόχειρος ο τρόπος που διαχειρίστηκε όλο το θέμα του Διονύσου, ο Δήμαρχος