«Γνωρίζω ότι στη χώρα σας έχετε μια πολιτική να κάνετε ευθέως ερωτήσεις και το σέβομαι αυτό. Δεν σας επιτρέπω όμως να προσβάλλετε εμένα και τον ελληνικό λαό σε αυτό το κτίριο». Με αυτόν τον τρόπο και αυστηρό τόνο απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ξένη δημοσιογράφο, όταν εκείνη, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχωρούσε μαζί με τον Ολλανδό ομόλογό του, Μαρκ Ρούτε, τον κατηγόρησε ότι «ψεύδεται για τα pushbacks».

Και συνέχισε: «Δεν θέλω να με κατηγορείτε με εκφράσεις και κατηγορίες που δεν υποστηρίζονται από στοιχεία όσον αφορά στο προσφυγικό. Εμείς έχουμε σώσει χιλιάδες, 250 άνθρωποι κινδύνεψαν να πνιγούν νότια της Κρήτης και κάθε μέρα σώζουμε ζωές. Την ίδια στιγμή, εμποδίζουμε τις ροές από την Τουρκία και καλούμε το Λιμενικό τους, να τους επιστρέψουν. Γι’ αυτό, αντί να ρίχνετε την ευθύνη στην Ελλάδα, θα έπρεπε να κατηγορείτε εκείνους που εκμεταλλεύονται ανθρώπους».

«Έχουμε μία πολύ σκληρή, αλλά πολύ δίκαιη πολιτική στο μεταναστευτικό. 50.000 άνθρωποι έχουν έρθει στην Ελλάδα, εκ των οποίων 10.000 ήταν Αφγανοί που έχουν λάβει άσυλο. Έχετε πάει ποτέ στη Σάμο; Δεν έχετε πάει. Δεν θα έρχεστε σε αυτό το κτίριο να με προσβάλλετε. Αν πάτε στη Σάμο θα βρείτε μία πολύ καλή δομή με συνθήκες υγιεινής, παιδότοπους και δεν έχει καμία σχέση με το τι είχαμε στο παρελθόν. Δεν επιτρέπω σε κανέναν να κουνάει το δάκτυλο σε αυτή την κυβέρνηση και να κατηγορεί και εμένα» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Προηγούμενο άρθροΣυζήτηση για την πρώτη ακριτική περιοχή στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, στην πιλοτική εφαρμογή του Προσωπικού Βοηθού
Επόμενο άρθροΔικαιώνει τον ΑΟΚ το Διαιτητικό Δικαστήριο