Ψηλά εκτιμά ότι θα παραμείνουν οι τιμές του κρέατος το επόμενο εξάμηνο ο πρόεδρος κρεοπωλών, Έβρου, Ευστάθιος Ευσταθίου, αναμένοντας σταδιακή πτώση μετά την άνοιξη.
Μάλιστα, οι αυξήσεις στην τιμή του κρέατος αγγίζουν πλέον το 20%. Μέσα στο προηγούμενο 12μηνο, το μοσχάρι ακρίβυνε κατά περίπου 19%, το χοιρινό κατά 20% ,τα αμνοερίφια κατά 10%, το κοτόπουλο κατά 18% και τα αλλαντικά κατά 19%.
Συνεπώς, θα μπορούσε να συμπεράνει κανείς ότι μέχρι να φτάσουν τα προϊόντα στους καταναλωτές έχουν επιβαρυνθεί με τα υψηλά μεταφορικά έξοδα και το αυξημένο λειτουργικό κόστος των σούπερ μάρκετ και των κρεοπωλείων.