Ένας ακόμη δυνατός ακτοπλοϊκός χειμώνας φεύγει ,δεν μπορούμε όμως να πούμε πως έρχεται το ίδιο δυνατή και η κρουαζιέρα για την πόλη μας .Ίσως η φράση που θα πρέπει να λέμε είναι το ”Κάθε φέτος και χειρότερα” και αυτό γιατί φέτος θα είναι η χειρότερη χρονιά κρουαζιέρας που πέρασε ποτέ η πόλη και το λιμάνι της Καβάλας . Μόνο 3 αφίξεις Κ/Ζ θα έχουμε για το 2019 που κανείς μπορεί να τις μετρήσει μόνο στα δάχτυλα του ενός χεριού . 

Ποιο είναι τελικά το πρόβλημα ? 

Το μόνο σίγουρο είναι ότι πάσχουμε από πραγματική διαφήμιση ,και εξωτερική προβολή του λιμανιού και των νέων υποδομών που όπως είπαν όλοι φτιάχτηκαν για να έχουμε περισσότερες αφίξεις .Αυτή την φορά η Τουρκία δεν μπορεί να υπάρξει σε καμία περίπτωση δικαιολογία για εμάς . Όταν πλέον οι εταιρίες έχουν επιστρέψει κανονικά και πραγματοποιούν κρουαζιέρες στην γείτονο χώρα.

Ας περάσουμε όμως να δούμε ποια είναι αυτά τα 3 κρουαζιερόπλοια που θα μας επισκεφτούν και λίγα λόγια για τα χαρακτηριστικά τους . Φέτος ένα από τα θετικά είναι ότι η εταιρία AIDA CRUISES θα μας επισκεφτεί ξανά για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ,ενώ  AZAMARA CRUISES και η Regent Seven Seas Cruises επιστρέφουν ξανά ,δείχνοντας μία θετική προτίμηση.

H αυλαία ανοίγει με την πρώτη άφιξη για την σεζόν του 2019 με μία εταιρία που επιστρέφει ξανά στα μέρη μας μετά από 1 χρόνο απουσίας της . Ο λόγος για την Regent Seven Sea Cruises όπου θα μας επισκεφτεί με το γνώριμο για εμάς κρουαζιερόπλοιο M/S SEVEN SEAS VOYAGER .Ο ”Ταξιδευτής των επτά θαλασσών” όπως σημαίνει και το όνομα του πλοίου στην ελληνική μετάφραση θα καταπλεύσει στο λιμάνι της Καβάλας την 1/5/19 στις 10:00  από το Κουσάντασι της Τουρκίας . Το πλοίο θα παραμείνει μέχρι και τις 19:00 οπότε και θα αναχωρήσει για τον επόμενο προγραμματισμένο του προορισμό το λιμάνι του Βόλου . 

Χαρακτηριστικά του κρουαζιερόπλοιου M/S SEVEN SEAS VOYAGER

Η Δεύτερη μας άφιξη αναμένεται στο τέλος του καλοκαιριού και πιο συγκεκριμένα στις 30/09/19 που έρχεται να μας επισκεφτεί επίσης μετά από 2 χρόνια απουσίας της από τα νερά μας η AZAMARA CRUISES με ένα νέο κρουαζιερόπλοιο που εντάχθηκε πρόσφατα στο στόλο της το M/S AZAMARA PURSUIT . Tο κρουαζιερόπλοιο θα καταπλεύσει στις 08:00 στον επιβατικό λιμένα ”Απόστολος Παύλος” προερχόμενο από την Θεσσαλονίκη  όπου θα παραμείνει στην πόλη μας μέχρι και τις 20:00 οπότε και θα αναχωρήσει για τον επόμενο προγραμματισμένο προορισμό το Κουσάντασι της Τουρκίας .

Πηγή Φωτογραφίας : www.cleaningcruising.com.au

Χαρακτηριστικά του κρουαζιερόπλοιου AZAMARA PURSUIT {Ex Μ/S ADONIA}

H αυλαία θα κλείσει με την γνώριμη επίσκεψη μιας όμορφης παρουσίας κρουαζιερόπλοιου στο λιμάνι της πόλης μας και με μία σταθερή προτίμηση της εταιρίας και φέτος . Ο λόγος για την AIDA CRUISES που θα μας ξανά επισκεφτεί με το κρουαζιερόπλοιο M/S AIDA CARA. Το M/S AIDA CARA πρόκειται να καταπλεύσει στο λιμάνι της Καβάλας στις 07/10/19 στις 08:00 όπου θα παραμείνει δεμένο να κοσμεί το λιμάνι και την πόλη με την παρουσία του ενώ θα αναχωρήσει στις 18:00 με επόμενο προγραμματισμένο προορισμό το νησί των ανέμων.την Μύκονο .

 Xαρακτηριστικά του κρουαζιερόπλοιου M/S AIDA CARA 

Αυτό είναι μέχρι και σήμερα το επίσημο πρόγραμμα της φετινής κρουαζιέρας για το λιμάνι της Καβάλας .Δυστυχώς το γεγονός των 3  προσεγγίσεων για την πόλη μας , θα πρέπει να θορυβήσει όσους κακώς πίστεψαν ότι η Καβάλα ανακάμπτει τουριστικά στον τομέα της κρουαζιέρας . Η μόνη ελπίδα που υπάρχει στον ορίζοντα για αύξηση αφίξεων στην πόλη είναι τα γνωστά απρόοπτα (αλλαγές ,τροποποιήσεις λόγω καιρού ή άλλων παραγόντων που δεν αποκλείουμε να δούμε ποτέ ,οπότε και δεν τα αναφέρουμε στο πρόγραμμα .

Όλα τα στοιχεία για το πρόγραμμα είναι επίσημα και επαληθευμένα για την σωστή και έγκυρη ενημέρωση σας .

Αν θέλουμε να πάμε μπροστά στην κρουαζιέρα θα πρέπει οι αρμόδιοι να λάβουν σοβαρά υπόψιν τους ,ότι μια όμορφη πόλη δεν φέρνει την άνοιξη !

Τάσος Αργυρός

Προηγούμενο άρθρο«Ψυχροπολεμικό» σχέδιο φυγάδευσης της Βασίλισσας Ελισάβετ σε περίπτωση… άτακτου Brexit!
Επόμενο άρθροΣτις 6 Φεβρουαρίου ο διαγωνισμός για τη γραμμή Καβάλα-Σαμοθράκη και Λήμνος – Σαμοθράκη