Σε λίμνη μετατράπηκαν τα Τενάγη Φιλίππων λόγω των πρόσφατων βροχοπτώσεων. Ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Αν. Μακεδονίας κ. Ζαφείρης Μυστακίδης σημείωσε ότι  το πρόβλημα θα είναι στην αποστράγγιση των Τεναγών.

Σύμφωνα με τον ίδιο «Πρόκειται για μια εικόνα που διαμορφώθηκε λόγω των έντονων βροχοπτώσεων. Η γη έτσι και αλλιώς είναι κορεσμένη λόγω των βροχοπτώσεων και της περασμένης χιονόπτωσης οπότε είναι λογικό με τόσο νερό να έχουμε πρόβλημα. Οι μετρήσεις λένε μέχρι και 90 χιλιοστά βροχής σε μια ημέρα. Μιλάμε δηλαδή για πολύ νερό.

Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα Τενάγη ήταν μια λίμνη και μετά έγιναν τα κατάλληλα έργα αποστράγγισης. Βέβαια πρόκειται για εργασίες τουλάχιστον 80 χρόνων απλά πρέπει να είναι καθαρά τα χωράφια από φερτές ύλες ώστε να φύγει το νερό όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Λογικό είναι να υπάρχει πρόβλημα και οι αγρότες ούτε να προσεγγίσουν την περιοχή δεν μπορούν αφού πρόκειται για βεβαρημένο από νερό έδαφος!».

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Μυστακίδης τόνισε ότι χρειάζεται υπομονή από τους αγρότες αλλά επαγρύπνηση και αφύπνιση από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

«Αυτό το φαινόμενο πρέπει να γίνει παρελθόν γρήγορα αφού θέλει υπομονή και δουλειά. Απλά τα καιρικά φαινόμενα θα μας απασχολήσουν τα επόμενα χρόνια μια και φαίνεται ότι είναι ήδη πιο έντονα.

Άρα δεν πρέπει να πέφτει ως κεραυνός εν αιθρία μια τέτοια εξέλιξη. Πρέπει να περιμένουμε, πρέπει η Πολιτεία να έχει εγρήγορση, ετοιμότητα ενώ πρέπει να δρομολογηθούν και λύσεις ώστε για τα επόμενα 80 χρόνια να μπορεί εκεί η περιοχή να αποστραγγίζεται εύκολα και γρήγορα. Αυτό δεν μπορεί κανείς να το ξεχάσει» τόνισε καταληκτικά.

ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ

Στο μεταξύ προχθές ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Παγγαίου κ. Κωνσταντίνος Τσάκαλος και εκπρόσωποι των ΤΟΕΒ έκαναν επί τόπου αυτοψία στα πλημμυρισμένα Τενάγη για να δουν τις επόμενες ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την αποστράγγιση των Τεναγών. Η εικόνα που αντίκρισαν ήταν αποκαρδιωτική….

Προηγούμενο άρθροΕκπαίδευση της Π.Υ. Αερολιμένα Καβάλας και της Π.Υ. Καβάλας σε πυρκαγιές υγρών καυσίμων
Επόμενο άρθροΤα κριτήρια για την ένταξη στη ρύθμιση οφειλών