Η μεγάλη επισκεψιμότητα που παρατηρήθηκε κατά την διάρκεια της Χριστουγεννιάτικης Αγοράς της Νυρεμβέργης για το 2022, διέψευσε τις δυσοίωνες Κασσάνδρες. Σύμφωνα με στοιχεία του γραφείου τουρισμού της αδελφής με την Καβάλα Νυρεμβέργης, περισσότεροι από 2 εκατ. επισκέπτες χάρηκαν το γιορτινό πανηγύρι που διήρκεσε 4 εβδομάδες. Αν και ο αριθμός των επισκεπτών υπολείπεται τα 2,2 εκατ. επισκεπτών του 2019, ξεπέρασε εν τούτοις τις προσδοκίες εκθετών και εμπόρων. Περίπου το 1/3 ήταν επισκέπτες από την Νυρεμβέργη και την λοιπή Βαυαρία, άλλο 1/3 από την υπόλοιπη Γερμανία και κάτι περισσότερο από 1/3 τουρίστες από το εξωτερικό με πρωταθλητές τους Αμερικάνους (ΗΠΑ) και τους Ιταλούς.

Μέσα σε όλο αυτό το πανηγύρι των 4 εβδομάδων, στην Χριστουγεννιάτικη Αγορά των αδελφών πόλεων της Νυρεμβέργης υπήρχε για ακόμη μια φορά το εκθετήριο – περίπτερο της Καβάλας. Τοπικά προϊόντα όπως κουραμπιέδες, μελομακάρονα, ελιές, λάδι, τοπικά κρασιά, ούζα και τσίπουρα και προϊόντα της εταιρείας Royal Tsatsoulis διαφήμιζαν την Καβάλα και την περιοχή μας. Εξ’ άλλου το βραβευμένο ζεστό κρασί του περιπτέρου της Καβάλας ήταν περιζήτητο και κράχτης. Αξίζει ακόμη να σημειώσουμε ότι οι κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα είχαν τελειώσει από τα μέσα της 2ης εβδομάδας.

Για τον λόγο αυτό σύλλογος ΦΙΛΟΣ α.Σ. αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει για ακόμα μια χρονιά τους διαρκείς χορηγούς και υποστηρικτές του, Royal ΑΒΒΕΕ Tsatsoulis και ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ που αδιάλειπτα μας ενισχύουν. Τέλος, σύμφωνα με το μέλος του συλλόγου Christoph Streng που κάνει χειμερινές διακοπές στην Ισπανία, η αεροπορική εταιρεία Eurowings έχει στο περιοδικό της εταιρείας εξασέλιδη αναφορά για την Καβάλα και τις ομορφιές της με τον τίτλο Kalimera Kavala. Με την σειρά μας ευχόμαστε η ερχόμενη τουριστική περίοδος να είναι ακόμη καλύτερη.

Ο σύλλογος “ΦΙΛΟΣ” και εύχεται ολόψυχα ΑΙΣΙΟΝ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΕΣ ΤΟ 2023

Προηγούμενο άρθροΓιορτή Παιδείας στο Δήμο Παγγαίου
Επόμενο άρθρο15χρονος καταγγέλλει ότι ο σύντροφος της μάνας ενός φίλου του προσπάθησε να τον βιάσει