Στην Δημοτική Καπναποθήκη Καβάλας ξεκίνησε ένα μεγάλο έργο με την θερμική απεντόμωσή της. Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας «Δημωφέλεια» κ. Τάκης Αγγελίδης υπογράμμισε ότι το έργο θα υλοποιηθεί άμεσα.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «ξεκίνησε την Τετάρτη ένα έργο που αγγίζει τις 300 χιλιάδες ευρώ, μοναδικό σε όλη την Ελλάδα όσον αφορά γενικότερα δημοτικές δομές. Μετά από πολλές επαφές, συναντήσεις και επισκέψεις ανωτάτων στελεχών του υπουργείου Πολιτισμού καταφέραμε να εντάξουμε μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης πολύ μεγάλα έργα που αφορούν βασικά τη θερμική απεντόμωση όλου του κτηρίου, των οργανικών εκθεμάτων του και των ξύλινων επιφανειών. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει το πολύ μεγαλύτερο έργο που αφορά την επικάλυψη όλων των ξύλινων επιφανειών με αντιπυρικό βερνίκι και θα τοποθετηθεί σύγχρονο σύστημα πυρόσβεσης. Μεταφέρθηκαν όλα τα έργα εκτός Καπναποθήκης εκτός Καβάλας και ξεκίνησε η απεντόμωση. Δουλεύουν σε 24ωρη βάση και το πλάνο είναι ότι σε 5 μέρες θα ολοκληρωθεί η διαδικασία. Θα ακολουθήσει η προμήθεια ειδικού θαλάμου απεντόμωσης και προστασίας όλων των εκθεμάτων και μετά θα ξεκινήσει το αντιπυρικό έργο».

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ

Πρόσθεσε ότι «είμαι επιφυλακτικός στο βάλω χρονοδιάγραμμα και να είμαι απόλυτα συγκεκριμένος στο πότε θα λειτουργήσει η Καπναποθήκη, όταν έχουμε σε εξέλιξη έναν διαγωνισμό και τις γραφειοκρατικές διαδικασίες. Το πρώτο στάδιο θα τελειώσει σε 5 μέρες και για το δεύτερο θα εξαρτηθεί από τον διαγωνισμό και λογικά θα ξεκινήσει πριν το καλοκαίρι.

Όταν λειτουργήσει η Καπναποθήκη, θα είναι ένα πολυπολιτισμικό κέντρο με διάφορες συλλογές. Θα είναι το Λαογραφικό Μουσείο, το τμήμα με τα εκθέματα του Πολύγνωτου Βαγή, οι πίνακες που έχουν δωρίσει οι Καβαλιώτες και το υπουργείο Πολιτισμού, η βιβιλιοθήκη του Αστεριάδη, το αρχείο του Δήμου Καβάλας. Παράλληλα θα υπάρχουν χώροι για εκδηλώσεις, άλλες εκθέσεις, έχει οργανωθεί πωλητήριο. Θα είναι κάτι πρωτοφανές για τα πολιτιστικά δρώμενα της Καβάλας και περιμένουμε με αγωνία να ανοίξουμε».

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ

Τέλος είπε ότι στην τουριστική Έκθεση του Βουκουρεστίου ο Δήμος Καβάλας θα μετέχει με δικό του αυτόνομο περίπτερο και θα γίνουν εκεί 10-15 ραντεβού με ανθρώπους του τουρισμού για την προβολή της Καβάλας. Για τον τουρισμό κρουαζιέρας είπε ότι αυτήν τη στιγμή είναι 39 οι επιβεβαιωμένες αφίξεις για το 2023, με πρώτη αυτή της 4ης Απριλίου και τελευταία στις 27 Νοεμβρίου.

Προηγούμενο άρθροΟ Δήμος Θάσου ετοιμάζει βαλίτσες για την διεθνή έκθεση τουρισμού στο Βουκουρέστι
Επόμενο άρθροΈκλεισε η Κλινική Covid του Νοσοκομείου Καβάλας και μοιράστηκε το νοσηλευτικό προσωπικό στα άλλα Τμήματα