sys724-604x453

Μετά από τη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου που ασχολείται με την ετοιμότητα των υπηρεσιών κατά την επικείμενη χειμερινή περίοδο δρομολογήθηκαν οι επιμέρους συνεδριάσεις των τοπικών συντονιστικών οργάνων. Χθες συνεδρίασε το συντονιστικό όργανο του δήμου Καβάλας με βασικό εισηγητή τον προϊστάμενο της πολιτικής προστασίας Σταύρο Κιβράκη.

Η προσέλευση δεν ήταν μεγάλη. Οι υπηρεσίες ήταν παρούσες. Η δημοτική και η ελληνική αστυνομία, η πυροσβεστική, το δασαρχείο, το νοσοκομείο, κλπ. Στη συνεδρίαση παρέστησαν μεταξύ των άλλων εκπρόσωποι του δήμου Καβάλας και εθελοντές.

Σε σχέση και με τα περσινά χειμερινά γεγονότα, ο Σταύρος Κιβράκης υπογράμμισε στους παραβρισκόμενους ότι φέτος θα δοθεί μεγάλη βαρύτητα στο να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι στην περιοχή του Αγίου Σίλα. Τόσο ο κεντρικός οδικός άξονας όσο και ο δρόμος από το νοσοκομείο προς τη συνοικία του Αγίου Λουκά.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, δήλωσε ο κ. Κιβράκης, απαιτείται συντονισμός των υπηρεσιών του δήμου και της περιφερειακής ενότητας Καβάλας. Εννοώντας ότι τέτοιος συντονισμός δεν υπήρξε πέρσι. Ο κ. Κιβράκης δεν έκρυψε την απογοήτευσή του επειδή στη συνάντηση παραβρέθηκαν λιγοστοί πρόεδροι τοπικών συμβουλίων. Υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι θα έπρεπε να είναι παρόντες όλοι οι πρόεδροι αφού σε περίπτωση βαρυχειμωνιάς ο ρόλος τους είναι σημαντικός. Τέλος, ο Σταύρος Κιβράκης επανέλαβε ότι στην προηγούμενη καλοκαιρινή περίοδο, στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας δε σημειώθηκαν πολλά και σοβαρά περιστατικά πυρκαγιών, γεγονός αυτονόητα θετικό.

Η συνάντηση έδωσε την ευκαιρία στους παραβρισκόμενους να κάνουν ειδικότερες παρατηρήσεις αν και όπως φαίνεται τα δεδομένα δεν έχουν αλλάξει. Το προσωπικό παραμένει λίγο και ο εξοπλισμός περιορισμένος.

proininews.gr

Προηγούμενο άρθροΟ αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός στη Καβάλα
Επόμενο άρθροΠαραιτήθηκε από την ομάδα της δημάρχου Καβάλας ο Δημήτρης Πουρσαϊτίδης