Προκαταβολή φόρου: Τη μονιμοποίηση της μείωσης εξετάζουν στο υπουργείο Οικονομικών

Τη “μονιμοποίηση” του μηχανισμού υπολογισμού της προκαταβολής φόρου, που θεσμοθετήθηκε εκτάκτως φέτος εν μέσω πανδημίας, μελετούν στο υπουργείο Οικονομικών ενόψει και της κατάρτισης του προσχεδίου του προϋπολογισμού.

Κάτι τέτοιο θα έδινε τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να αποφύγουν τον… άτοκο δανεισμό του Δημοσίου με φόρους που ενδεχομένως δεν θα τους αναλογούν και κατά την επόμενη χρονιά.

Ούτως ή άλλως, τα έσοδα από τον φόρο εισοδήματος νομικών προσώπων το 2021 θα είναι πολύ μειωμένα, καθώς αναμένεται κατάρρευση των κερδών που θα παραχθούν το 2020 και θα αποτυπωθούν στις φορολογικές δηλώσεις του 2021. Εκτιμάται πως τα κέρδη που θα δηλωθούν θα είναι μειωμένα κατά 50% σε σχέση με αυτά της περυσινής χρήσης.

Έτσι στο οικονομικό επιτελείο θεωρούν πως η διατήρηση της μειωμένης προκαταβολής φόρου θα επιτρέψει στις επιχειρήσεις να προστατεύσουν τη ρευστότητά τους.

ΠΗΓΗ: Καθημερινή

Hot this week

Εγγραφές και έναρξη μαθημάτων στην σχολή βυζαντινής μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου

Από την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου ανακοινώνεται...

ΑΦΟΙ ΠΟΥΛΟΥ: 60 χρόνια ιστορίας – Μεγάλη επετειακή γιορτή στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας

Η ΑΦΟΙ ΠΟΥΛΟΥ συμπληρώνει φέτος 60 χρόνια παρουσίας και...

Topics

Δικαίωση για την Παναγία: Το Υπουργείο ανακαλεί την απόφαση και το Δημοτικό παραμένει 3θέσιο

Θετική εξέλιξη σημειώθηκε για το Δημοτικό Σχολείο Παναγίας Θάσου,...

Με 8 μαθητές χτύπησε το πρώτο κουδούνι στον Κεχρόκαμπο

Με τον καθιερωμένο αγιασμό ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά...

Μαζί για τον Κώστα: Η Θάσος έγινε μια ομάδα σε τουρνουά αλληλεγγύης

Με μεγάλη συμμετοχή και ισχυρό μήνυμα ανθρωπιάς πραγματοποιήθηκε την...

Related Articles

Δημοφιλείς κατηγορίες