Προβληματισμός επικρατεί στην Θάσο ενόψει του καλοκαιριού καθώς το πρόβλημα του κορωνοϊού φαντάζει ως ανασταλτικός παράγοντας για τον τουρισμό.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Θασιακής Ένωσης Καβάλας κ. Νίκο Τσιλογιώργη, συνεχίζονται τα έργα αποκατάστασης στο νησί στις ζημίες που προκλήθηκαν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις του Νοεμβρίου.

Ο κ. Τσιλογιώργης είπε ότι «έργα γίνονται κι επειδή βρισκόμαστε ακόμη στις αρχές της σεζόν πιστεύω ότι μέχρι το καλοκαίρι θα είμαστε πανέτοιμοι για να υποδεχθούμε τους τουρίστες. Τα τελευταία γεγονότα που προέκυψαν με τον κορωνοϊό πιστεύω ότι κι αυτά θα λυθούν. Υπάρχει πάντως αυτήν τη στιγμή ένας προβληματισμός, κατά πόσο το καλοκαίρι θα είναι όπως τα προηγούμενα.

Οι επαγγελματίες προετοιμάζονται και πιστεύω ότι η Θάσος δεν θα έχει πρόβλημα όσον αφορά τις υποδομές. Υπάρχουν υποδομές και μονάδες ανταγωνιστικές με τις άλλες τουριστικές περιοχές. Το θέμα είναι να λυθεί το πρόβλημα με τον κορωνοϊό. Είμαστε σε μία έξαρση. Βλέπουμε ότι στην Κίνα τα πράγματα οδεύουν προς εξομάλυνση, κλείνει ο κύκλος του ιού. Χρειάζεται ψυχραιμία και νηφαλιότητα, να αναλάβει ο καθένας να φροντίζει τον εαυτό του. Η πολιτεία παίρνει τα απαραίτητα μέτρα».

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Για τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου είπε ότι «είχαμε μια καλή και ήρεμη χειμερινή περίοδο. Οι τρεις εταιρείες που δραστηριοποιούνται γίνονται κάποιες ανακατατάξεις. Το ευχάριστο είναι ότι είδαν ένα πλοίο πολυτελείας να κάνει δρομολόγια το τελευταίο διάστημα και μιλάω για το «Αναξ» που θα είναι στη γραμμή του Πρίνου μέχρι τις 22 Μαρτίου. Υπάρχει κινητικότητα στις εταιρείες».

Για το θέμα του υδροπτέρυγου είπε ότι «υπάρχει κινητικότητα. Η εταιρεία θέλει να συνεχίσει τα δρομολόγια αλλά το σκάφος φαίνεται ότι είναι ακατάλληλο για συνεχή δρομολόγια χωρίς να παθαίνει βλάβες. Οι πληροφορίες λένε ότι και κάποιοι άλλοι από τη Θάσο έχουν βλέψεις να βάλουν στη γραμμή υδροπτέρυγο. Πρέπει να υπάρχει τέτοια γραμμή γιατί εξυπηρετεί ένα σημαντικό κομμάτι του επιβατικού κοινού. Θα τα δούμε αυτά.

Από τη 1 Απριλίου θα αυξηθούν τα δρομολόγια, θα γίνουν 4. Καλύπτουν ένα μεγάλο κομμάτι. Το ευχάριστο είναι ότι είχαμε φέτος και απογευματινό δρομολόγιο. Δεν είχε την πληρότητα που ζητούσαν οι ιδιοκτήτες αλλά κι αυτό το μικρό κομμάτι που ταξιδεύει, εξυπηρετείται».

Προηγούμενο άρθροΚορονοϊός: Μήνυμα της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας με μαζική αποστολή SMS
Επόμενο άρθροΠρώτος νεκρός από κοροναϊό στην Ελλάδα – Κατέληξε ο 66χρονος στο Ρίο